Thesabun.com: Kişisel bakım ürünleri dikeyi

Thesabun.com: Kişisel bakım ürünleri dikeyi

Birçok kategoride dikey e-ticaret sitesi açıldı ve açılmaya devam ediyor. Girişimciler, farklılaşma adına satış yaptıkları ürün kategorilerini daraltarak, farklı dikeyleri hayata geçiriyor. Bir örnek de  Türkiye'den Thesabun.com.

İpek Merdim ve Serdar Kemal ortaklığıyla kurulan Thesabun.com'da çeşitli kategorilerde kişisel bakım ürünleri yer alsa da, site sabun satışına odaklı. Sitenin internetteki diğer kişisel bakım ürünleri mağazalarından farklılaştığı nokta sadece doğallığı belgelerle kanıtlanan kişisel bakım ürünlerine yer vermesi. Test aşamasından sonra Mart ayında asıl yayınına başlayan Thesabun.com, geçen sürede 650 tekil ziyaretçiyle 7 bin 500 sayfa gösterimine ulaşmış.

Site tasarımının, ürünlere hızlı ulaşmaya olanak sağladığını söylemek mümkün. Üst çubukta bulunan kategorilerle ürünler kendi kategorilerinde aranabiliyor. Listelenen ürünlerin arasındaki boşluk, siteyi karmaşadan kurtarıyor. Sitenin ana sayfasının görselini aşağıda inceleyebilirsiniz.

Hızla çoğalan e-ticaret siteleri, aynı kategoride satış yapılan site sayısını da doğru orantılı olarak arttırdı. Thesabun.com gibi daha alt kategorilerde satış yapmanın yeni girişimler açısından olumlu bir sonuç doğuracağını düşünüyoruz. Ancak kategorilerin daralması, ürün çeşitlerini azaltması anlamına gelmiyor. Bu noktada Thesabun.com'un biraz daha fazla ürüne yer vermesi gerekli. Doğal ürünlere rağbetin çığ gibi büyüdüğü günümüzde, eklenecek yeni ürünlerle sitenin çok daha hızlı büyüyebileceğini öngörebiliriz.

Thesabun.com'a Facebook, Twitter ve Pinterest'ten de ulaşmak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.