Windows 8'li tabletler yıl sonunda yüzde 4 pay alacak

Windows 8'li tabletler yıl sonunda yüzde 4 pay alacak

Tablet bilgisayar rekabeti henüz kişisel bilgisayar ve akıllı telefon rekabetinin epey gerisinde ama şimdiden yapılan analizler Microsoft'un 2016'ya kadar çok ileri gidemeyeceğini öngörüyor.

Gartner'ın raporuna göre Windows 8 tabanlı tabletlerin bu yıl sonuna doğru çıkması ve yüzde 4'lük bir pazar payı 2012'yi kapatması bekleniyor. 2012 sonunda Apple için yapılan tahmin yüzde 61 iken, Android yüzde 32'de kalıyor.

Kurumsal pazarlamanın Microsoft'a yardım edebileceği düşünülse de, Windows 8'li tabletlerin 2016 için beklenen pazar payı yüzde 12'den ileri gitmiyor.

Hem masaüstü bilgisayarlar hem de tablet bilgisayarlar için ortak işletim sistemi olacak Windows 8, Microsoft'un işletim sistemi tarafındaki kötü gidişine bir dur diyecek mi bilinmez ama tablet tarafında özellikle yeni iPad, Androidli tabletler ve Blackberry Playbook ile mücadele etmesi gerektiği bir gerçek.

Gartner bu yıl tablet satışlarının küresel çapta 2 katına çıkarak 119 milyon adete ulaşacağını öngörüyor. Bu pazarın yüzde 10'unu şirketlere ayıran Gartner, tablet patlamasında şirketlerin payını göz ardı etmiyor. Kurumsal yapı denildiğinde ise Microsoft kadar Blackberry'nin üreticisi RIM akla geliyor.

Pazar payı tahminleri 2016'ya kadar bir çok kez güncellenecektir ama Microsoft'un iyi bir çıkışa ihtiyacı olduğu gayet açık görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.