Windows 8 uygulamaları iPad'de teste çıkıyor

Windows 8 uygulamaları iPad'de teste çıkıyor

Henüz Windows 8 tabanlı tabletler piyasaya çıkmış değil ancak Win8 Metro Testbed adlı mobil uygulama geliştiriciler için gerekli test ortamını sağlıyor. Üstelik iPad üzerinde.

Uzaktan masaüstü erişim yazılımları geliştiren Splashtop'ın geliştirdiği Win8 Metro Testbed, Windows 8 için uygulama geliştirmeyi düşünen geliştiricileri hedefliyor. Uygulama ile Windows 8'in Metro arayüzüne uygun uygulamalar için gerekli dokunmatik testlerin yapılabileceği belirtiliyor.

Win8 Metro Testbed'in fiyatı pek düşük değil (şu an 24, 99 dolar) ancak yeni bir tablet almaktan daha ucuza geldiği kesin. Zira Slashdot yetkililleri de Windows 8 tablet uygulama geliştiricilerinin yüzde 99'unun iPad sahibi olduğunu söylüyor. Bu çözümün Android tarafına taşınması ise henüz konuşulmuyor.

Bugün paylaştığımız Gartner raporu, Windows 8 tabanlı tabletlerin bu yıl sonunda yüzde 4′lük bir pazar payı alacağını öngörüyordu ama uygulama tarafındaki zenginlik bu öngörüleri değiştirebilir. Tabii burada geliştiricilerin göstereceği eğilim çok önemli ve Slashdot bu yönde bayrağı açmış görünüyor.

Akıllı telefonlar mobil için geliştirilen mobil uygulamaların belli bir olgunluğu yakaladığını söyleyebiliriz. Tablet tarafında ise bu dönemin başındayız. Microsoft'un az ama öz mobil uygulama marketi kurma fikri bu tür ön teşviklerle hareketlenirse Microsoft için olumlu gelişmeler olabilir.

Bilindiği üzere kararlı sürümü henüz tanıtılmayan Windows 8'in ön sürümü geliştiricilerin ve meraklıların ilgisine sunulmuş durumda. Ekim 2012 gibi yeni Windows döneminin başlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.