Spor sitelerini ziyarette Avrupa birincisiyiz

Spor sitelerini ziyarette Avrupa birincisiyiz

comScore'un Türkiye'deki popüler sitelerini araştırdığı istatistikleri sık sık yayınlıyoruz ve bildiğiniz üzere online gazeteler kategorisinde Türkiye'nin üst sıralarda olduğunu paylaşmıştık. Şimdiyse comScore'un hazırladığı spor siteleri kategorisinde gerçekleştirdiği araştırmayı paylaşıyoruz.

Şubat ayında düzenlenen araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'deki spor siteleri toplamda 16.4 milyon tekil ziyaretçi tarafından görüntülendi. Bu rakamın toplam internet kullanıcılarına oranına baktığımızdaysa Türkiye'nin yüzde 70 ile Avrupa ortalamasının çok üstünde, tüm ülkeler içinde birinci sırada olduğu görülüyor. Avrupa'nın tamamında yaklaşık 386 milyon kullanıcının 177 milyonu (yüzde 45.8) spor sitelerini ziyaret ediyor.

Kullanıcı sayısı olarak en fazla spor sitelerini ziyaret eden ülke, holiganlarıyla ünlü İngiltere. Şubat ayında İngiltere'de yaklaşık 24 milyon internet kullanıcısı spor sitelerini ziyaret etmiş. İkinci sıradaysa yaklaşık 19 milyon ziyaretçiyle Fransa yer alıyor.

Spor sitelerinin kullanıcı profiline baktığımızdaysa erkeklerin öne çıktığı görülüyor. Erkek kullanıcılar kadınlara oranla iki kat daha fazla spor sitelerine giriyor. Bu farkı futbolun yarattığı bariz, birçok sitede futbol maçı sonuçları verildiği için özellikle bahisçiler spor sitelerini sık sık takip ediyor. Yaş grubu olarak en fazla spor sitelerine girenler her iki cinsiyet için de 24-35 olarak ortaya çıkıyor.

Avrupa bölgesinde ülkelere göre tekil toplam tekil ziyaretçi sayısı da araştırmada yer alıyor. Şubat ayı verilerine göre Türkiye'nin tekil ziyaretçi bazında sıralamadaki yeri değişmiş değil. 23.2 milyon tekil ziyaretçisi olan Türkiye, altıncı sırada yer alıyor. Türkiye'nin bir üst sırasında yer alan İtalya'nın yaklaşık 28 milyon tekil ziyaretçisi var. Türkiye'nin listede beşinci sıraya yerleşmesinin kısa zamanda gerçekleşmeyeceğini söyleyebiliriz. Birinci sıradaysa yaklaşık 54 milyon tekil ziyaretçisiyle Rusya yer alıyor.

Toplam ziyaretçi sayısına göre ülke sıralamasını aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.