HTML5 mobil web sitelerinin kullanımını yüzde 28 arttırıyor

HTML5 mobil web sitelerinin kullanımını yüzde 28 arttırıyor

Mobil web sitelerinde Flash mı, yoksa HTML5 mi sorusu uzun zamandan beri tartışılan bir konu. Özellikle iOS işletim sistemi kullanan Apple cihazlarda Flash yazılımların çalışmaması, HTML5’in yıldızını daha da parlattı. Bu sebepten dolayı birçok araştırma HTML5’e yönelmeye başladı.

Usablenet’in yaptığı araştırmaya göre mobil siteye birkaç interaktif öğe eklemek, ziyaretçilerin daha uzun sitede kalmasını sağlıyor. Özellikle interaktif galeriler ve konum servisleri gibi HTML5 destekli özellikler sayfa gösterimi sayısını yüzde 11 arttırıyor. Hemen çıkma oranlarıysa (bounce rates) yüzde 15 oranında olumlu olarak etkileniyor. Böylece kullanıcıların toplamda yüzde 28 daha fazla sitede kaldığı araştırma sonucunda yer alıyor.

Mobil web siteleri, akıllı cihaz ekranlarının ufak olmasından dolayı daha çok sade bir tasarımla geliştiriliyor. Bu kullanımda kolaylık sağlıyor olabilir. Ancak sade bir tasarım kullanıcılara eğlenceli gelmeyebilir. Şüphesiz HTML5 bu konuda mobil web sitelerine yenilik katacak. Ancak mobil web sitesi sahipleri, platformlarına renk katmak isterken, can sıkıcı düzeyde interaktiviteye yer vermemeliler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.