Google, Wallet'ı canlandırmak için New Yorklu Txvia'yı satın aldı

Google, Wallet'ı canlandırmak için New Yorklu Txvia'yı satın aldı

Yeni ürün geliştirme ve satın almalarını günlük hayatın bir parçası olarak gören Google, bu kez ödeme tarafında bir satın alma yaptı. TxVia adlı genç şirketin yetişkin ekibi artık Google Wallet'ı geliştirmek için çalışacak.

Satın alma konusunda fiyat açıklaması yapmayan taraflar, son yıllarda ortak çalışmalar yaptığı için birbirini tanıyor. Google'da ödeme tarafından sorumlu başkan yardımcısı Osama Bedier, 2008'de kurulan Txvia'yı dünyanın en iyileri arasında gösteriyor ve Google Wallet için önemli bir katkı sağlayacaklarına inanıyor. Ön ödemeli kartlar ve yeni sistemler üzerinde çalışan Txvia'nın bu güne kadar 100 milyon hesap açmış olması Google için önemli bir avantaj. Esnek çözümler sunduğu dile getirilen New Yorklu girişim Google'ın son zamanlarda işleri pek de iyi gitmeyen Google Wallet için taze kan olacak gibi görünüyor.

Zira Verizon'un Google Wallet'tan uzaklaşması, ödeme tarafındaki önemli isimlerin istifa ve görev değişiklikleri Google için pek de iyiye yorulmuyor. Google Wallet kurucularından birinin Square'a geçmesi Square için oldukça önemli bir adım sayılırken, Paypal'ın Paypal Here ile yaptığı atılım, Rusya 'da ön ödemeli ATM kartı dağıtması Google için ciddi bir tehdit gibi görünüyor.

Google'ın NFC tarafında Androidli cihazlar üzerinden beslediği ümidin boşa çıkıp çıkmayacağı ayrı bir tartışma konusu ama Menlo Park (Kaliforniya) merkezli şirketin önümüzdeki dönemde Google Wallet'ı daha fazla öne çıkarması gerektiği önemli bir mesele.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.