Firsatkoltugu.com: Seyahat için fırsat sitesi

Firsatkoltugu.com: Seyahat için fırsat sitesi

Tatil ve hizmet sektörü başta olmak üzere birçok alanda yüzlerce fırsat sitesi açıldı. Türkiye'deki pazarın doyum noktasına ulaşmasından dolayı açılan yüzlerce fırsat sitesinden yalnızca büyük olanlar ayakta kalabildi. Bu yüzden fırsat sitesi kategorisinde niş alan bulmak kolay değil. Ancak bazı girişimler, farklı sektörleri deneyerek niş alanları denemeye devam ediyor. Seyahat sektörü bunlardan biri.

Fırsat Koltuğu, Türkiye'deki seyahat firmalarının kampanyalarını takip ediyor, fırsat sitelerinin mantığıyla yani kupon sistemiyle çalışıyor, otobüs ve havayolu şirketlerinin fırsatlarına yer veriyor. Şu an sitenin fırsat yelpazesinin geniş olduğunu söyleyemeyiz; şimdilik sadece şehirlerarası otobüs seyehati için Ulusoy'un fırsatlarını sunuyor.

Fırsat Koltuğu'nun yetkilileriyle görüşmemizde yeni fırsatlar için görüşmelerin devam ettiğini öğrendik. Bu bağlamda Varan şirketinin fırsatları kısa bir zaman sonra sitede yer alacak. Havayolları kategorisindeyse şu anda herhangi bir fırsat bulunmuyor. Site yetkililerinden aldığımız bilgilere göre havayolları fırsatları için de görüşmeler sürüyor.

Fırsat Koltuğu'nun klasik fırsat sitesi tasarımına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Günün Fırsatı, Gelecek Fırsatlar ve Kaçan Fırsatlar gibi bölümler sitenin üst kısmında yer alıyor. Sitenin seyahat sektöründe yer almasından dolayı, Fırsat Koltuğu'nda havayolu ve otobüs olmak üzere iki kategori bulunuyor. Bunun yanı sıra siten en üstünde seyahat edilecek ulaşım noktaları seçimi de yapılabiliyor.

Yeni açılan site emekleme evresinde ancak sektördeki bir boşluğu da değerlendiriyor. Fırsatların gerçekleştiği ulaşım noktalarını ve şirket sayılarını arttırması, Fırsat Koltuğu'nun trafiğini ve satın alınan kupon adedini arttıracaktır. Fırsat Koltuğu'nun odalandığı alanda fırsat çeşitliliğini yakalaması gerekiyor.

Faruk Taşdemir ve Mustafa Bahadır'ın kurduğu Fırsat Koltuğu, 12 Mart 2012'de yayına başlamış. Site, bu tarihten itibaren 3000 üye sayısına ulaşmış durumda. Sitenin şu an kadar sattığı kupon adediyse yaklaşık 1.200. Fırsat Koltuğu'nu, Facebook, Twitter ve LinkedIn adreslerinden takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.