CoAdvertise'a Alman yatırımcılardan 5 milyon dolar geldi

CoAdvertise'a Alman yatırımcılardan 5 milyon dolar geldi

Erhan Ulutaş ve Kimio Tremmel tarafından kurulan ve kısa süre önce Türkiye dijital reklam pazarına adım atan Almanya merkezli CoAdvertise, Alman yatırımcılardan 5 milyon dolar yatırım aldı.

Uluslararası dijital reklam pazarında faaliyet gösteren CoAdvertise'tan yapılan açıklamada, Gründerfonds Münsterland ile KfW Grubu’na dahil ERP-Startfonds'tan alınan 5 milyon dolarlık yatırımn, "profil bazlı reklam satış tekniğine dayanan Gerçek Zamanlı Açık Arttırma (TRTB)" yönteminin yaygınlaştırılmasına harcanacağı  paylaşılıyor.

CoAdvertise şirketinin iki kurucusu Kimio Tremmel ve Erhan Ulutaş, İspanya, İtalya, Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkelerde ve Doğu Avrupa’da kendi pazarlarının lideri konumundaki yayıncılarla ve yayıncı ağları ile sürekli görüşmeler yapıldığını söylüyor.  Yüksek potansiyele sahip Türkiye pazarına da önemli bir adım attıklarını düşünüyor.

15 Nisan’da Türkiye ofisini açacak olan Coadvertise, Türkiye’de ayrıcalıklı iş ortağı MedyaNet tarafından temsil ediliyor ve şirket kullanıcı merkezli dağıtım ve satış tekniğini uygulayarak farkı olduğunu göstermek istiyor.

Gerçek zamanlı açık artırma usulü satış tekniği ile her bir reklam görüntülenme fiyatını gerçek zamanlı oluşturan CoAdvertise, bu  sayede, birinci sınıf yayıncıların sitelerinden en uygun kazancı elde edebileceğini paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.