Blackberry 'iOS için uygulama geliştiren' eleman arıyor

Blackberry 'iOS için uygulama geliştiren' eleman arıyor

Akıllı cihazlardaki kıyasıya mücadele uygulama tarafında da aynı şekilde devam ediyor. Şirketler uygulama platformlarında fark yaratabilmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Google ve Apple uygulama geliştiricilere ödedikleri ücretlerle ayrışmaya çalışırken, BlackBerry son olarak  rakip şirketlerin uygulama geliştiricilerini transfer yolunu seçiyor. Asıl ilginç olansa bunu açık açık LinkendIn sayfasına ilan vererek yapması.

Reuters'ın geçtiği habere göre BlackBerry, resmi LinkendIn hesabından App Store odaklı çalışan uygulama geliştiriciler aradığını duyurdu. İlanda "iOS için ilgi çekici uygulama geliştiren" ve "iPad ve iPhone cihazları için geliştirilen uygulamaların tasarımını, testini ve mimarisini yapabilecek" yetenekteki kişilerin işe alınacağı yazıyor.

Bu projenin altında kullanıcıların BBM olarak bildiği BlackBerry Messenger servisini Android ve iOS'a taşıma fikri olabilir. Çünkü RIM, uzun zamandan beri bu servisini rakip platformlara da taşımak istediği biliniyordu. Apple için çalışan uygulama geliştiricileriyle BBM uygulamasını rakip platformlara taşıma projesine hız kazandıracağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.