Windows Phone Marketplace 70 bin uygulamaya ulaştı

Windows Phone Marketplace 70 bin uygulamaya ulaştı

Çok değil, bundan yaklaşık üç ay önce 50 bin uygulamaya ulaşan Windows Phone Marketplace tüm hızla büyümeye devam ediyor. Uygulama platformu bugün (22 Mart 2012) itibariyle 70 bin uygulama sınırını geçti.

Bu rakamın 'yüksek' olduğunu söylemek, App Store ve Android Play Store örnekleri varken söylemek elbette zor. Ancak Marketplace'ın rakiplerinden daha geç pazar girdiğini ve büyüme hızını da göz önüne almak gerekir. Özellikle Microsoft'un Nokia ile işbirliğinden sonra sayısı gittikçe artan Windows'lu Nokia'lar ve ilk izlenemileri oldukça tatmin edici olan Windows 8 işletim sisteminin yaygınlaşması, Marketplace'in daha da hızlı büyümesini sağlayacaktır.

Öte yandan dün Çin pazarına da açılan Marketplace, özellikle Çinli kullanıcıların ilgisini çekebilecek nitelikte. Yaklaşık 1 milyar cep telefonu penetrasyonu olan Çin'de kişi başına milli gelir düşük seviyelerde bulunuyor. Bu yüzden Nokia ve diğer markaların alt ve orta segment Windows'lu akıllı telefonlarının Çin nüfusu için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. Windows Phone'lu telefonların ülkede Nokia ile yaygınlaşması Marketplace'in çok yakın bir zamanda daha fazla uygulama sayısına ulaşmasına neden olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.