Markafoni EnModa.com'u satın aldı

Bugün Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşen WWW Zirvesi kapsamında gerçekleşen Digital Bosphorus panelinde konuşan Sina Afra 2 Nisan'da Markafoni olarak yeni bir girişimin duyurusunu yapacaklarından bahsetmişti.

Bir süredir Markafoni'nin sektörde ses getirecek bir satın almanın çalışmalarını yürüttüğünü duyuyorduk. Bugün yapılan bu üstü kapalı açıklamanın ardından duyumlarımıza ağırlık verdik ve konuya yakın kaynaklarımızdan Markafoni'nin Doğuş Grubu'nun sahibi olduğu EnModa.com'u satın aldığını öğrendik.

İmzaların atıldığını öğrendiğimiz anlaşma kapsamında Markafoni EnModa.com'un çoğunluk hissesine sahip olacak ve EnModa.com yoluna markafoni çatısı altında devam edecek.

Güncelleme: Doğuş Grubu ve Markafoni enmoda.com ortaklığını doğruladı. Habere göre Doğuş Grubu enmoda.com'un %75'ini Markafoni'ye satmış. NTV'de yayınlana haberin videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Bugün öğleden sonra Markafoni çalışanlarına bir e-posta ile de bildirildiğini öğrendiğimiz gelişme ile ilgili detayları aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Şu an için kaynaklarımızdan duyduğumuz kadarıyla, EnModa.com bir süre daha özel alışveriş formatında operasyonunu sürdürecek. Sonrasında ise dikey alışveriş modeline geçiş yapacak. Sektörde taraflara yakın kaynaklardan öğrendiğimize göre yönetimin EnModa.com'u Türkiye'nin Asos'u yapma planları bulunuyormuş.

Konuyla ilgili yeni gelişmeler alırsak ya da taraflardan bir doğrulama gelirse paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.