Yeni iPad 3 günde 3 milyon sattı

Apple'ın çıkardığı hemen hemen tüm ürünlerin satış rekoru kırdığını söylemek mümkün. Şimdi bu satış rekoru kıran ürünlere yeni iPad de eklendi. Geçen Cuma günü raflarda yerini alan cihaz ilk üç günde üç milyon adet sattı. Satış rakamını açıklayan Apple CEO'su Tim Cook, geçen haftasonunu 'rekor' olarak tanımladı.

Yeni iPad'in satış rakamını duyan Apple yeni kâr rekorları için hesaplarını yaparken, bu rakam kullanıcı alışkanlıklarının da nasıl değiştiğinin en büyük göstergelerinden. Birinci nesil iPad piyasaya çıktığında ilk 80 günde sadece 3 milyon adet satmıştı ve Apple tarafından 'rekor' olarak tanımlanmıştı. Geçen sene piyasaya sürülen iPad 2 ise ilk haftada üç milyon adet satışını yakalamıştı. Ancak aradan yaklaşık 2 yıl gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen artık sadece ilk üç günde üç milyon adet iPad satılıyor. Her yeni çıkan iPad'te üç milyon adet sınırının daha erken geçildiğini söyleyebiliriz.

Apple en son satış rekorunuysa bazı çevreler tarafından 'tutmaz' denilen iPhone 4S ile gerçekleştirmişti. iPhone 4 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olan cihaz ilk haftada 4 milyon adet satmıştı. iPad satışları dolu dizgin devam ederken, ABD'li mobil operatörleri de satışlardan ve 4G aktivasyonlarından gayet memnun. ABD'nin en büyük mobil operatörlerinden olan AT&T her geçen gün hem iPad satışlarından hem de aktivasyonlar konusunda yeni rekorların kırıldığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.