Samsung Forum 2012: Galaxy Note'un satışı 2 milyonu geçti

Samsung Forum 2012: Galaxy Note'un satışı 2 milyonu geçti

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, MENA bölgesindeki önemli etkinliği Samsung Forum 2012 için yine İstanbul'u seçti. Forum, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden çok sayıda gazeteci, yönetici ve iş ortağının katılımıyla bugün başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Samsung MENA Başkanı Kyung Tae Bae yaptı. 2011'de MENA bölgesinde yüzde 44 büyüme gösteren Samsung'un geçen yıl küresel pazarda 143 milyar dolar kazandığını paylaşan Bae, çevresel ürün çeşitliliği ile Samsung'un büyümesini sürdüreceğini söyledi.

Samsung Galaxy II'nin Dünya Mobil Kongresinde en iyi telefon seçildiğini hatırlatan Bae tüketicilerin dinamik yaşam tarzına ayak uydurmak için yeniliklere ve sosyal sorumluluk projelerine (Samsung Hope for Children - Samsung Çocuklar için Umut tanıtıldı) önem vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kyung Tae Bae

Bae'ue göre Samsung'un büyüme stratejisi B2B’ye ve bütüncül çözüm sağlayıcısı olmaya odaklanmış ve farklı sektörler hedef olarak belirlenmiş.

Bae'nin yerini MENA Mobil Birim Başkanı Osamah Hamdan'a bırakmasıyla Samsung'un "Akıllı Etkileşim, Akıllı İçerik ve Akıllı Gelişim" stratejisine dair bir sunum yapıldı. Daha fazla içerik ve daha akıllı arayüzlere sahip Samsung cihazlarının tanıtımı yapıldı.

Hamdan, Galaxy S II'nin Samsung'un en hızlı satan mobil cihazı olduğunu söyledi ve ilk 5 ayında 10 milyon satışa ulaştığını, bugüne kadar ise 20 milyon satışı geçtiğini paylaştı. Galaxy Note'un ise 2 milyon satışı geçtiğini söyledi.

Samsung'un mini bir projektöre sahip akıllı telefonu (Samsung Beam), ince ve yüksek performanslı ikinci nesil 9 Serisi dizüstü bilgisayarları, Wi-Fi destekli fotoğraf makineleri ile ses, hareket ve yüz algılayıcıları ile kontrol edilebilen akıllı televizyonu etkinliğin akılda kalan ürünleriydi.

Osamah Hamdan

Galaxy Tab.2 serisinin de görücüye çıktığı sergi alanında ise Samsung'un akıllı mobil cihazlar ve televizyonlardan, beyaz eşyalara kadar uzanan çeşitli ürünleri katılımcıların ilgisine sunuldu.

Multimedya erişimi, oynatma ve paylaşma deneyimlerini Samsung'un Hub'da, 51 dilde 2,3 milyondan fazla e-kitap, 2.300 dergi ve 2.000 gazeteyi Readers Hub'da oyunları ise Game Hub'da toplayan Samsung, kısa süre önce sizlerle paylaştığımız platformlar arası iletişim hizmeti ChatON'dan da bahsetti.

Samsung GALAXY Tab 2 serisi Mayıs ayı başında, Samsung Beam ise 2. çeyrekte Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde kullanıcılara sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.