E-ticaret ve içerik pazarlamada Pinterest farkı [İnfografik]

E-ticaret ve içerik pazarlamada Pinterest farkı [İnfografik]

Sosyal webin yeni yıldızı Pinterest’in, kısa sürede özellikle kadın kullanıcılar arasında hızla yayılmasının ardından internetin en önemli trafik kaynaklarından biri haline gelmesi herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Fakat bu durumun farkında olanların arasında sadece sitelerine yeni bir trafik kaynağı bulmuş olan web sitesi sahipleri değil, internetin karanlık tarafında yer alanarak spam yoluyla para kazanmayı tercih edenler de yer alıyor. Art niyetleri kullanıcıların Pinterest’te buldukları bir güvenlik açığı sitede yer alan fotoğrafların Best Buy reklamları ile değiştirilmesine neden oldu.

Sorun çok uzun sürmedi ve Pinterest’e ciddi bir zarar vermedi. Ama burada önemli olan Pinterest’in gördüğü büyük ilginin daha geniş bir kitle tarafından fark ediliyor olması. Peki siz Pinterest’in sizin için nasıl faydalı olabileceğini biliyor musunuz?? Aşaıdaki infografik bu konuda bir fikir verebilir.

Maxymiser tarafından hazırlanan infografik özellikle e-ticaret siteleri ve içerik pazarlaması ile ilgilenenlerin Pinterest’ten nasıl faydalanabileceğine dair ilginç bilgiler içeriyor.

Önce Pinterest ile ilgili bazı rakamlar: Mart 2012 verilerine göre Pinterest kullanıcılarının %90’ı kadın ama erkek kullanıcıların ilgisi de giderek artıyor. Şimdiden pek çok önemli marka ve haber kanalı Pinterest’in farkına vardı ve aktif olarak kullanmaya başladı bile. Ayrıca blog yazarları, ünlüler, e-ticaret siteleri de Pinterest’in sağladığı nimetlerden yararlanmak için servise akın etmiş durumdalar.

Günlük yaklaşık 2,2 milyon ve aylık yaklaşık 12 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış olan Pinterest trafiğinin hızla artmaya devam ediyor olması dikkat çekiyor.  Pinterest’in en önemli özelliği kullanıcıları aksiyon almaya teşvik eden bir yapıya sahip olması. Pinterest için en doğru tanımlardan biri de bir tavsiye motoru gibi çalışıyor olması.

Bu milyonlarca Pinterest kullanıcısı kulaktan kulağa pazarlama çarkının bir dişlisi gibi çalışıyor ve online dünyada farklı markaların ürünlerinin ve mesajlarının diğerlerine ulaşmasını sağlıyorlar. Peki e-ticaret siteleri ve içerik pazarlaması ile uğraşanlar Pinterest’in nimetlerinden nasıl yararlanabilirler?

Her şeyden önce tabi ki siteniz veya markanız için bir hesap oluşturmanız, ardından da doğru tanımlanmış ve kaliteli içeriğe sahip board’lar oluşturmanız gerekiyor. Bunun için profesyonel fotoğrafçılarla çalışmak iyi bir fikir olabilir çünkü Pinterest’te kaliteli görsellik çok önemli.

Sitenizde muhtemelen Twitter ve Facebook hesaplarınızı duyurduğunuz bir sosyal ağlar kutucuğunuz vardır. O kutucukta küçük kırmızı bir P simgesine de yer açarak, insanları Pinterest hesabınıza yönlendirmeye başlamanın vakti gelmiş durumda.

Sıra Pinterest üzerindeki çalışmalarınızın sonucunu almaya geldiğinde, Pinterest’ten gelen kullanıcılar için özel bir çalışma yapmanızda fayda var. Pinterest’in görsel ağırlıklı yapısı nedeniyle, oradan gelen kullanıcıların görmeyi bekleyecekleri veya arzu edecekleri giriş sayfaları hazırlamakta fayda olabilir. Pinterest üzerinden gelen trafiğin sürekliliğini sağlamak için de kullanıcılarınızın, ziyaretçilerinizin sitenizdeki içeriği Pin etmelerini teşvik etmenizde fayda var…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.