Intel web tabanlı TV platformu kurmayı planlıyor

Intel web tabanlı TV platformu kurmayı planlıyor

Çip ve işlemci üreticisi olarak tanıdığımız Intel, çok farklı bir alana yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirket 2012 yılının sonuna dek web tabanlı TV hizmetini yayına sokmayı planlıyor.

Sunulacak yeni hizmetin Intel teknolojisini kullanmasının yanı sıra, 'Intel' ismini de kullanması bekleniyor. CEO Paul Otellini, şirketi bilgisayar endüstrisinin ötesine taşıma ve hatta uzun bir zaman diliminde standartları da belirleme konusunda oldukça kararlı gözüküyor. Şirket benzer yaklaşımı mobil ultrabook kategorisi yaratırken de kullandı.

Akıllı TV tarafındaysa pek çok teknoloji devi şirketin TV kanallarını internete taşımak üzere hazırlık ve yatırımları olduğunu biliyoruz. Intel de bu rüzgarda oluşan ekosistemde söz sahibi olmak amacında.

Ancak internet sürekli hızlanmasına ve genişbant desteği sürekli artmasına rağmen, internetten televizyon ya da canlı yayın izleme konusunda halen bazı sorunlar yaşanabiliyor. Özellikle yüksek kalite konusunda hassas olan kullanıcılar internetten yayın konusunda memnun değiller. Intel de işlemci de dahil amaca uygun optimize edilmiş çipsetlerle bu sorunu aşmanın yollarını deneyebilir.

Bilindiği üzere Apple tarafında dönen iTV söylentileri, şirketin bir akıllı televizyon üreteceği yönünde. Böyle bir durumda Apple'ın bir arayüz geliştirmesi ve bir TV yayın hizmeti vermesi de bekleniyor. Bu yüzden, ileride  Intel bu girişimi ile Apple'la rakip durumuna gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.