Kony 2012'nin yarattığı viral etki

Son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri Kony 2012 hareketi. Invisible Children adlı topluluğun yayınladığı video sonrasında tüm dünyada konuşulmaya başlanan hareket bir savaş suçlusunun yakalanması için yankı yaratma amacı taşıyor.

Joseph Kony adlı savaş suçlusu, Uganda'da bulunan Tanrı'nın Direniş Ordusu (LRA) lideri. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından adam öldürme, cinsel kölelik, tecavüz, işkence, çocukları zorla orduya katma gibi suçların bulunduğu 33 ayrı insanlık ve savaş suçundan aranan caninin yakalanma çağrısı, sosyal medya üzerinden yapılıyor.

Bu durumun gün ışığına çıkması ise biraz trajik. Uganda gezileri esnasında abisi Kony tarafından öldürülen bir çocukla tanışan Jason Russell ve arkadaşları, durumu engellemek için Invisible Children topluluğunu kuruyor ve harekete dikkat çekmek istiyorlar. Uganda'da çekilen belgesel video ise savaş suçlusu Kony'den kaçan çocukların içlerinde bulunduğu acı durumu gözler önüne seriyor.

Yarattığı viral etki ve gördüğü destek sayesinde 6 günde 70 milyondan fazla kişinin izlediği video ile birlikte amaç Kony'nin yakalanmasını sağlayabilmek. Şu an sadece sosyal medya üzerinden devam eden hareket, 20 Nisan'da tüm dünya genelinde gerçekleşecek bir eyleme dönüşecek. Böylece sosyal medyada destek veren kalabalık, posterler ve stickerlar ile bu konuya dikkat çekmek için buluşacak. Eylemin Türkiye ayağı, 20 Nisan Cuma akşamı saat 20:00'de Taksim Meydanında yapılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.