AOL IM ve Mail servisleri yolun sonuna mı geliyor?

AOL IM ve Mail servisleri yolun sonuna mı geliyor?

Bazı kaynaklara göre AOL firması ağırlıklı olarak anlık mesalaşma (IM) ve Mail ürünlerine hizmet eden departmanlarında çalışan 40 çalışanını işten çıkaracak.

Yapılacak bu operasyon çerçevesinde, üst düzey yönetici değişiklikleri de olacak. Operasyonlardan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı (SVP) Eric van Miltenburg ile AIM'in başındaki isim Jason Shellen'in de görevlerinden ayrılacağı iddia ediliyor.

Pek çok markayı bünyesinde bulunduran AOL'in, AIM'i reorganize için ilk girişimi bu değil. 2010 yılında Thing Labs'ı satın alan AOL, Thing Labs çalışanlarını da şirkete katmıştı.

İşler pek yolunda gitmemiş olacak ki 2010'da bu satın alma ile AIM'in başına gelen Jason Shellen bu yeniden yapılandırmada görevi bırakacak. Ülkemizde pek kullanılmıyor olsa da AOL servisleri Amerika'da oldukça yaygın ve özellikle anlık mesajlaşma ve e-posta servislerinde bugüne kadar hep ilk üç içinde bulunuyordu.

Bu yeni organizasyondan diğer ürün gruplarının nasıl etkileneceği bilinmez ama, AOL'in anlık mesajlaşma hizmeti ve mail servislerinin kan kaybetmeye devam ettiği kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.