Groupon ve Nokia'dan bir ilk [Webrazzi MWC2012'de]

Groupon ve Nokia'dan bir ilk [Webrazzi MWC2012'de]

Barselona'da düzenlenen ve mobil dünyanın en önemli etkinliği sayılan Mobile World Congress 2012'de katıldığımız ilk etkinlik Nokia'nın kapsamlı basın toplantısıydı. Groupon'la işbirliği açıklayan Nokia, aytıca akıllı telefon ve feature phone kategorileri arasında özellikle az gelişmiş ülkelerdeki potansiyeli değerlendirmeye yönelik önemli bir adım attı. Symbian tabanlı Asha serisine 302'yi ekleyen Nokia, bir yandan da dokunmatik ekranlar için optimize edilmiş Nokia Life servisiyle feature phone'lar için uygulama geliştiricilere yeni bir kapı açtı.

Farklı az gelişmiş pazarlarda farklı ihtiyaçlara yönelik eğitim, sağlık, finans, ulaşım gibi uygulamalar sunacak Nokia Life tools, uygulama geliştiricilere açık ve yeni arayüzle içerik ve grafik modifikasyonuna fırsat veriyor.

Türkiye'deki kullanıcı ihtiyaçlarına çok da denk düşmeyen Nokia Life bilhassa Afrika ve Asya ülkelerini hedefliyor. Life Tools'ta yabancı dil eğitiminden bankacılık işlemlerine hemen herşey Asha serisiyle gerçekleştirilebiliyor.

Groupon Lumia'ya geldi

MWC2012'deki basın toplantısında Groupon'la işbirliğini açıklayan Nokia, bir ilke de imza atmış görünüyor. Phone 7 tabanlı Lumia'larda Nokia Maps platformuna entegre edilen lokasyon bazlı Groupon uygulamasıyla kullanıcı harita üzerinde en yakın fırsatları izleyip üzerinde işlem yapabilecek.

Nokia'nın MWC2012'de alkış alan bir diğer yeniliğiyse kamera çözünürlüğünde çıtayı tahmin edilemeyecek kadar yükselten Nokia 808 PureView akıllı telefon oldu. Beklendiği üzere Carl Zeiss lens kiti taşıyan ürün tam 41 MP çözünürlüğe sahip. Symbian Belle işletim sistemiyle çalışan telefonu Nokia CEO'su Stephen Elop 'biz yapılabilenin en iyisini dünyaya gösteriyoruz' sözleriyle tanımladı. Makinede 4 inç boyutunda Amoled ekran, tek çekirdekli 1.3 MHz işlemci, 1080p video kaydı, dolby surround ses ve video kaydı sırasında CD kalitesinde ses kayıt gibi özellikler bulunuyor.

Öğrendiğimize göre Nokia 808 Pure View, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de pazara sürülecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.