WinZip uygulaması bir haftada 500 bin kez indirildi

WinZip uygulaması bir haftada 500 bin kez indirildi

WinZip, depolama alanlarının düşük olduğu zamanlarda kullanıcıların vazgeçemediği programlardandı. Ancak e-posta ve fiziksel depolama alanlarının gigabyte ve terabytlarla ölçülmesiyle WinZip'in pabucu dama atılmış gibi görünüyordu. Şimdilerde özellikle e-posta ekinde çok sayıda dosyayı bir arada göndermenin pratik yollarından biri olarak kullanılan yazılımın hala popüler olduğunu gösteren en somut rakam dün ortaya çıktı.

Akıllı cihazların .zip formatındaki programları açamaması şirketi harekete geçirmiş, şirket geçen hafta iOS uygulamasını yayınlamıştı. Kullanıcıların gönlüne taht kuran program daha ilk haftadan indirilme rekorları kırdı.

WinZip uygulaması yayınlandıktan 24 saat sonra 30 bin kez indirildi. İkinci gün bu rakamı beşe katlayarak 150 bine fırladı. Uygulamanın yayınlanmasının üzerinden 1 hafta geçmesinden sonra ulaşılan indirilme rakamı 500 bin.

İndirilme rekorları kırdı diyebileceğimiz WinZip uygulamasını Webrazzi olarak test ettik.

İlk olarak uygulamanın sadece e-posta hesabındaki sıkıştırılmış dosyalar için kullanıldığını belirtmek gerekiyor. Yani bir mp3 uzantılı dosyayı cihaz içinde sıkıştıramazsınız.

Gelen e-postadaki .zip'li eki ilk önce iOS cihazına indirmek gerekiyor. İnen dosya üzerinde WinZip logosu çıkıyor. Dosyanın üzerine dokunduğunuzda 'WinZip' ile aç sekmesi seçeneği çıkıyor. Bu seçenekle WinZip uygulamasına geçiş yapılıyor. Uygulamaya geçildikten sonra dosya içindeki dosyalar görüntüleniyor.

Test sırasında e-posta hesabımıza üç farklı dosya uzantılarının bulunduğu bir Zip dosyası gönderdik. Bu uzantıların için .mp3, .doc ve .jpeg gibi uzantılar bulunuyordu. Uygulama Doc ve Jpeg dosylarını sorunsuz açıyor. Ancak mp3 dosyasını unutuyoruz. :)

WinZip uygulamasının e-posta trafiğini hızlı olan kullanıcıların işini görebileceğini söyleyebiliriz. Ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, gelen .zip'li dosyaları tek bir yerde toplamak için ideal.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.