Sociversity.com: Türkiye'den çıkan çevresel mikro bloglama servisi

Sociversity.com: Türkiye'den çıkan çevresel mikro bloglama servisi

Sociversity, konum tabanlı bir mikrobloglama sitesi. Mikrobloglama servisi denince akla hemen Twitter geliyor. Ancak Sociversity'nin kurucusu Ahmet Koldagüç siteyi sadece belirli bir konum çevresinde iletişim kurma şansı verdiği için Twitter'dan ayrı tutuyor.

Çinli Weibo'ya gibi çevresel mikro sosyal ağ kategorisine adını yazdıran girişim, 140 karakter sınırıyla yazı, görsel ve işitsel medya paylaşmanıza izin veriyor. Farklı bir özelliği ise profillere soru eklenebilmesi. Kullanıcılar arası etkileşim takip etme şeklinde ilerliyor ama iletilere yorum da yapılabiliyor.

Sociversity üyeler arasındaki popüler kişileri, VIP kullanıcıları, özel kullanıcıları, en çok yayın yapan kullanıcıları listeliyor. VIP kullanıcı özelliği 'doğrulanmış kullanıcı' olarak adlandırılabilir, ama bu ünvana sahip olmanın her gün ileti göndermek gibi bir şartı bulunuyor. Buna göre bir gazeteci veya bir bilgisayar mühendisi başvuru yapıp bu ünvanı alabiliyor.

VIP kullanıcıların diğer kullanıcılara ilham veren ve yön gösteren kişiler olması bekleniyor. Şu anda reklam ve markalara konum tabanlı tanıtım imkanı sunarak gelir kazanama fikri olan Mustafaoğlu, ilerde VIP kullanıcılara belirli yayın ve soru cevaplamaları karşılığında gelir elde etmelerini de sağlayacaklarını söylüyor.

Sitede kişi listelerinin yanında göze çarpan konu listeleri ise konuşmaları grupluyor. İki # işareti arasına girilen konuları aynı çerçevede kabul eden Sociversity, bunları bir makale gibi konu döngüsüne ekliyor. Bu konuyu profili dışında da kullanabiliyor.

Konum listeleri ise girişimin odak noktasını oluşturuyor. Bulunduğunuz şehir sizin çevreniz oluyor ve size sadece o çevredeki iletiler gösteriliyor. Konumunuzu değiştirip diğer çevreleri de takip etmeniz mümkün. Çevresel ağınız harita üzerinde de gösteriliyor.

Şimdilik Türkiye'de 8 şehirden (Adana, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Samsun, Ordu, Trabzon) davetiye ile üye alan Sociversity, Azerbaycan için Türkiye sınırları dışına çıkıyor ve başkent Bakü'den de ilgi bekliyor.

Gençler arasında popüler olmayı hedefleyen Sociversity'nin Android uygulaması hazırlanıyor. Cep telefonunuzun tarayıcısından siteye ulaşmanız da mümkün.

 Sociversity'nin Webrazzi okurları için tanıdığı 1 haftalık açık üye alımı sayesinde hemen üye olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.