Şule Özmen'in E-ticaret kitabı genişletilmiş 4. baskısı ile yayında [yüzde 25 indirim]

Şule Özmen'in E-ticaret kitabı genişletilmiş 4. baskısı ile yayında [yüzde 25 indirim]

Dün düzenlediğimiz Webrazzi E-Ticaret'12 etkinliğinde güzel bir gelişmeyi de katılımcılarla paylaştık. Prof. Dr. Şule Özmen, e-ticaret kitabının yeni basımını Webrazzi E-Ticaret'12'de tanıttı.

İlk baskısı Ocak 2003 yılında, “Ağ Ekonomisinde Yeni Ticaret Yolu E-Ticaret” adıyla piyasaya sunulan kitap, aynı yıl 2. baskıyı yapmış ve 2009'da örnek e-iş modelleri olarak başarılı e-ticaret firmalarının eklenmesiyle 450 sayfalık (önceki baskıdan 200 sayfa fazla) bir kaynak kitap halini almıştı.

Peter Ducker’in, “Rakibin sizi eskitmesindense siz kendinizi eskitmelisiniz.”  sözüne ilk baskıda yer veren Şule Özmen, çevrimiçi dünyadaki hızlı değişimi yakalamak için 4. baskıyla kitabı yenilemeyi sürdürmüş.

Son baskı da bir önceki baskı gibi, yeni iş modelleri ve yeni örneklerle zenginleştirilmiş. Son yıllarda önem kazanan özel alışveriş kulüpleri ve fırsat siteleri ile Google Adwords ile ilgili bir örnek kampanya, iş ortaklığı (affiliate), pazarlama, konum tabanlı uygulamalar ve dijital pazarlama ölçümleriyle ilgili bilgiler 100 yeni sayfa ile kitaba dahil edilmiş.

2012'de Türk e-ticaret pazarında öne çıkması beklenen ödeme sistemleri ve güvenlik altyapısıyla ilgili bölümler de güncellenmiş.

Zaman zaman Türk internet sektörünün basılı kaynaklara ihtiyaç duyduğunu söylüyorum. Bu bakışla, Türkiye'nin en dinamik pazarına dair böyle bir kaynak yazılmış olması ciddi önem taşıyor. Kitapta çok sayıda Türk girişiminin örnek olarak ele alınması ise kitabın önemini artırıyor.

E-ticaret kitabının yayınevine teslim edilmesinin 2002 yılının ortalarına rastladığı düşünülürse Şule Hoca'nın e-ticaret pazarının ışığını 10 yıl önce gördüğünü söyleyebiliriz.

Kitap şu anda Bilgi Yayınları tarafından (sınırlı bir süre) % 25 indirimli olarak satılıyor. Kitap hakkında detaylı bilgilere göz atıp, hemen sipariş verebilirsiniz. eticaretkitabi.com'dan da kitapla ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Kitabın arka kapağında yer tanıtım yazısını ve Arda Kutsal'ın kitap hakkındaki görüşlerini aşağıda paylaşıyoruz.

Prof. Dr. Şule Özmen bu eserinde, yeni bir ticaret yolu olan e-ticareti, internet ve dijitalleşmenin iş hayatına yansımasını ele alıyor. E-ticaret, geleneksel iş modellerinden farklı bir girişimcilik yaklaşımı, farklı bir yapılanma gerektiriyor. Bir yol haritası çizme hedefinde olan kitap, bir e-iş modelini hayata geçirirken efsanelerle değil gerçeklerle yola çıkılmasını sağlıyor. E-ticaret girişimciliğinden ve iş modellerinden, e-ticaret stratejilerine, web sitesi özelliklerinden dijital pazarlamaya, veri madenciliğinden, güvenlik ve ödeme sistemlerine kadar e-ticaretle kesişen tüm konular kapsanmakta.

Akademik bir titizlikle ele alınan konular, aynı zamanda e-ticaret eğitimleri ve dersleri veren ve alan taraflar için bir kaynak kitap özelliği taşıyor.  Şule Özmen, yine teoriyle yetinmiyor. Derslerde öğrenileceklerin ötesinde “iş”e yarar bilgileri akademik titizlikle analiz ediyor. Çok kapsamlı konular içeren bu eser, farklı disiplinlerde oluşan önemli bir sektörel bilgi birikimini de yansıtmakta. Alanındaki en önemli referans kitaplarından biri, beyinlerimiz için gıda ve interaktif dünyaya ilişkin güvenilir bir yol haritası.

Arda Kutsal webrazzi.com Kurucusu;

Webrazzi organizasyonlarında her zaman ön koltuklarda yer alan Şule Hocamız, elinizde tuttuğunuz kitabın 4. Baskısında da sektörün içinden çok özel bilgileri genç nesillere aktarmak için yoğun bir çalışma temposundaydı. Ülkemiz ekonomisi için vazgeçilmez olan girişimcilik kültürü açısından e-ticaret bir lokomotif görevi görürken, özellikle genç girişimcilerin bu kaynağın her satırından faydalanması gerektiğine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.