Seyhun Özkara: Eticaret için Doğu ve Güneydoğu'da büyük açık var [Eticaret12]

Seyhun Özkara: Eticaret için Doğu ve Güneydoğu'da büyük açık var [Eticaret12]

İdeasoft kurucusu Seyhun Özkara, 2003 yılında kurmuş oldukları eticaret platformundan çıkardıkları önemli verileri dinleyicilerle paylaştı.

Eticaret hacminde yüzde 57’lik büyüme olduğunu söyleyen Seyhun Özkara yerli ve yabancı kredi kartı kullanımının son yıllarda daha hızlı arttığını ifade etti.

Özkara, en çok kullanılan sektörleri bilgisayar ve elektronik & elektronik (yüzde 17,93); çok çeşitli ürün satışı yapan siteler (yüzde 12,96); kozmetik & güzellik ve doğal ürünler (yüzde 12,54) olarak sıraladı.

En hızlı yükselen sektörlerin ise kıyafet ve iç giyim, takı ve mücevhara, kozmetik ve ayakkabı olduğunu söyledi.

Coğrafi bölgelere göre dağılımda ise yüzde 55 ile Marmara Bölgesi’nin öne çıktığını gördük ve İç Anadolu’nun yüzde 16, Ege’nin yüzde 12, Akdeniz’in yüzde 8, Karadeniz’in 4, Güneydoğu Anadolu’nun yüzde 2 ve Doğu Anadolu’nun yüzde 1 civarında pay aldığını öğrendik.

Ideasoft, Ardahan, Siirt, Bingöl, Hakkari, Şırnak’a ise henüz bir eticaret altyapısı sunmamış ve Seyhun Özkara, bu illerden gelecek talebe göre ücretsiz yardımcı olacaklarını paylaştı.

Ödeme altyapısında ise yüzde 57’nin üzerinde kredi kartı kullanımı öne çıkmış, yüzde 19’dan fazla havale işlemleri pay alırken, kapıda ödeme de yüzde 17’yi aşkın pay almış.

Seyhun Özkara yapmış oldukları tüketici anketinden de bazı paylaşımlardan yaptı. E-ticaret sitelerinin mobil ödemeyi pek tercih etmediğini, kullanıcıların alışveriş yaptığı siteleri tekrar ettiğini, çok farklı ürünleri (memleket havası, ayı kovucu) satan bir kitlenin olduğumuzu ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.