Doğan Online CEO'su Yenal Gökyıldırım: 2012 hedefimiz 1 milyar TL ciro [Eticaret12]

Doğan Online CEO'su Yenal Gökyıldırım: 2012 hedefimiz 1 milyar TL ciro [Eticaret12]

Eticaret12 konferansımızın önemli konuklarından biri Doğan Online CEO'su Yenal Gökyıldırım'dı ve biraz önce gerçekleşen oturumda Gökyıldırım önemli bilgiler paylaştı.

Şeffaf bir şirket olduklarını söyleyen Gökyıldırım, Doğan Online'nın 2012'de 1 milyar TL'lik ciro hedeflediğini söyledi.

Geçen yılı 700 milyon TL ciro kapattıklarını söyleyen Gökyıldırım, yeni Türk Ticaret Kanunuyla şirketler internet üzerinden ciro rakamlarını açıklayacak ve biz de bu bilgilerle pazarı daha yakından tanımayı beklediklerini de dile getirdi.

Arda Kutsal ile Türkiye eticaret pazarını konuşan Gökyıldırım, sektörün şu anki durumunu şöyle özetledi;

"Havacılık terimleriyle söylemek gerekirse "run away" ve "take off" terimleri vardır. Türkiye bunu yaşıyor. Hızlanmaya başladık. Yaygınlık yüzde 48. Yüzde 50 olunca uçuşa geçiliyor. Türkiye bu konuda çok şanlı bir ülke. Her türlü altyapımız var. Civar ülkelere göre şanlıyız. Lojistik, güvenlik, bankacılık gibi birçok artımız var. Her ay 100 kişi elkektronik ticaret yapmaya başlıyor."

Yenal Gökyıldırım konuşmasında şu güzel bilgileri de katılımcılarla paylaştı.

  1. İstinye Park 1.6  milyon ziyaretçi alıyor. Hepsiburada bunun 5 katı daha fazla ziyaretçi alıyor.
  2. 5 tane trend ön görüyoruz. Bir tanesi tek noktadan alışveriş yapma istediği. Birçok format orytaya çıktı ve insanları kafası karışmaya başladı. Hepsiburada.com’da bu tredi gerçekleştirmek istiyor.
  3. Mobil uygulamalar pek çok taraftan bizi sarmaya başladı. MedyaNet ile kişiselleşen dünyada çeşitli reklam ve uygulamalarla hizmet veriyoruz.
  4. Üyelik üzerine alıveriş de önemli bir yönelim. Çocuk bezi alınıyorsa iki hafta bir alınıyor. Bunun için hazırlık yapıyoruz. Tekrar eden alışverişler ve bunu tek tuşla kullanıcıya sunmak önemli. Biz de buna yönelik çalışmalar yapıyoruz.
  5. Sosyal alışveriş  sosyal ağşlarla beraber gelişiyor ve önem kazanıyor. Tavsiyelere bakarak alışveriş kararının verilemesini yeni bir eğilim olarak görüyoruz. Satın alma arayışını buna ekleyebiliriz.

Arda Kutsal'ın sorusu üzerine Gökyıldırım, Doğan Online'un internet yatırımları gerçekleştirdiğine ve satın almalara da yöneldiğini söyledi. Kendilerine ulaşan şirketlerin olduğunu ve turizm alanında satın almalar yapılacağını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.