Maçkolik Sosyal Oyuna Isınıyor: iLikeBasketball

Maçkolik Sosyal Oyuna Isınıyor: iLikeBasketball

Maçkolik.com'un beygir.com tahmin oyunundan sonra ikinci oyunu geçtiğimiz hafta lanse edildi. iLikeBasketball oyunu gerçek basketbol maçları üzerine oyuncu performanslarına dayalı bir takım kurma/yönetme oyunu. Erdem Yurdanur'dan aldığımız bilgilere göre 1 haftada 26.000 kullanıcıya ulaşmışlar ve bunun için ciddi bir reklam da yapmamışlar, mevcut mackolik.com haberleri sayesinde ulaşılmış bu rakam.

Oyuna ben de üye olmuştum ve iki ligde de takım yarattım. O yüzden kullanıcı gözüyle de biraz anlatayım oyunu. Önce lig seçip oyuncu beğeniyorsunuz, oyuncuların bir sonraki maç programını da mackolik'in geniş veritabanı sayesinde görebiliyorsunuz. Maçlar oynandıktan sonra oyuncularınızın tüm istatistiklerini görüyor ve ona göre puan alıp sıralamanızı görebiliyorsunuz.

Serkan Ünsal: Bize kısaca iLikeBasketball'dan bahsedebilir misiniz ?

Erdem Yurdanur: Mackolik.com özellikle futbol ve basketbol’da dünyanın hemen hemen her ligini takip etmeye çalışan, istatistik konusunda uzmanlaşmış bir site bildiğiniz gibi. Futbol konusunda zaten neredeyse takip etmediğimiz lig yok, hatta geçmişle ilgili tarihsel verileri de veri tabanımıza ekliyoruz sürekli. Son yıllarda basketbola da çok büyük bir ilgi olduğunu basketbol sayfalarımıza olan ilgiden görüyorduk.

Bu nedenle biz de tamamen gerçek istatistiklere dayanan bir oyun hayal ettik, yaklaşık 3 ayda da geliştirdik. Hala da geliştirmeye devam ediyoruz aslında, bu sezon sonuna kadar biraz denemeler yapıyor olacağız, gelecek sezon ise çok daha büyük ilgi görecek şekilde, biraz da deneyim eklenmiş şekilde devam ediyor olacağız.

Bu oyunu Facebook içinde yapmamızın nedeni de Facebook içinde zaten ciddi bir oyuna meraklı kitle var, o kitleye farklı bir oyun sunmaktı. İlk andan itibaren müthiş bir ilgi var, doğrusu bu kadarını biz de beklemiyorduk. Birkaç aya kadar bu oyunun mobil versiyonlarını da çıkaracağız, çünkü biz mobilde iphone, android, java ve wap ile çok güçlüyüz zaten, 2 milyondan fazla tekil kullanıcımız var. Bu kullanıcılarımıza da eğlenebielcekleri güzel bir oyun sunmuş olacağız.

Aynı anda yine futbol veritabanımıza dayalı olarak da benzer oyunlar çıkarmayı hedefliyoruz, ama zaten çok fazla fantezi futbol oyunları var, biz onlardan farklı olan bir kurgu ile çıkmayı hedefliyoruz.

Özetle; Mevcut gücünü yan ürünler çıkararak büyümek oldukça güzel bir strateji, hem büyütmekde hem de anlatmakta zorluk çekmiyorsunuz. Bu açıdan mackolik doğru bir strateji izliyor gibi gözüküyor. Sosyal oyun pazarının hızla büyüdüğü bir pazarda mackolik büyük bir oyuncu olarak yakın zamanda karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.