Apple’dan rekor üzerine rekor

Bu yıl 13. kez açıklanan Harris Poll Reputation Quotient, her yıl sektörlerdeki farklı en büyük firmalar arasında hangisinin en itibarlı olduğunu ortaya koyacak bir çalışma yapıyor.  Geçtiğimiz yıl bu listenin zirvesinde bulunan Google 82,82 puanına rağmen bu kez ikincilik ile yetinmek zorunda kaldı. Çünkü bu yıl birincilikte; 13 yıllık araştırma boyunca görülmemiş 85,62 gibi rekor bir puanla Apple yer alıyor.

6 farklı itibar değerlendirme kriterinin 4’ünde en üst sırada yer alan Apple, sadece sosyal sorumluluk ve duygusal cazibe kriterlerinin lideri olamadı. Fakat finansal performans, ürün ve servisler, vizyon ve liderlik ile çalışma koşulları alanlarında en üst sırada yer aldı.

Apple’ın yüksek itibarının bu prestijli araştırma ile tescillenmesinin yanı sıra firma için iyi bir haber de borsadan geldi…

Apple’ın hisseleri tarihinde ilk kez 500 dolar barajını aştı. Böylece Apple’ın borsada işlem gören hisselerinin toplam değeri yaklaşık 470 milyar dolara ulaştı. Apple’ın son derece karlı bir yıl geçirdiğini zaten biliyoruz ama yine de bu rakam teknoloji firmalarında uzun zamandır görmediğimiz bir seviyeyi işaret ediyor.

Bu seviyede rakamlara ancak 1990’larda büyük dotcom balonu patlamadan önce Microsoft, Cisco ve GE ulaşabilmişti. Fakat yine de bu oran Apple için daha çok psikolojik bir anlam taşıyor. Apple’ın borsadaki 470 milyar dolarlık değerindense, elinde bulundurduğu 100 milyar doları bundan sonraki aşamalar için çok daha önemli…

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.