LinkedIn son çeyrekte gelirini ikiye katladı

İnternet  ve sosyal ağ şirketlerinin borsaya açılması sık sık ‘balon’ tartışmalarını gündeme getiriyor. Ancak bu şirketlerin son çeyrekteki bilançolarına bakıldığında gelirlerinin ve borsa performanslarının iyi olduğu da göze çarpıyor.

İş ağı LinkedIn son çeyrek rakamlarıyla beklenenden çok da iyi bir bir finansal performansı işaret ediyor. 2011 dördüncü çeyrek rakamlarını açıklayan şirketin gelirleri, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 105 artarak 81.7 milyon dolardan 167.7 milyon dolara çıktı. 2010'un aynı döneminde 5.3 milyon dolar kâr eden LinkedIn, 2011’de bu rakamı 6.9 milyon dolara çıkarmıştı.

Şirket borsada da beklenenin üstünde performans sergiledi. Analistler şirketin hisse başı kazancını 0.7 dolar olarak öngörüyordu. Ancak şirket son çeyrekte hisse başı 0.12 dolar kazandı.

LinkedIn’in finansal performans olarak beklenenden fazlasını verdi. Üye sayısı açısından da ağın durumu gayet iyi görünüyor. Son çeyrekte 150 milyon üyeye ulaşıldığı açıklandı. Sosyal ağa sadece Kasım ayında 20 milyon yeni üye kayıt oldu.  Bu her saniyede iki yeni üye anlamına geliyor.

Dördüncü çeyrek perfomansını değerlendiren LinkedIn CEO’su Jeff Weiner, beklenenden daha fazla performans gösterdiklerini ifade ediyor. Weiner, “2012’de inovatif ürünleri daha fazla sunarak, teknolojik altyapıya odaklanacağız” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.