LinkedIn sosyal ağ entegrasyon eklentisi Rapportive’i satın alıyor

LinkedIn sosyal ağ entegrasyon eklentisi Rapportive’i satın alıyor

Sosyal ağlarda büyük balıkların küçük balıkları yutması trendi hız kesmeden devam ediyor. Geçen ay Twitter’ın  Summify’ı satın aldığını paylaşmıştık. Şubat’ın ilk haftasında bu sefer LinkedIn’den bir satın alma haberi geldi.

Popüler iş ağı, Gmail kullanıcılarının internetteki aktivitelerini bir araya toplayan Rapportive’i satın alıyor. Değeri 1 milyon dolara ulaştığı iddia edilen Rapportive, internet tarayıcılarına yüklenen bir eklenti. Gmail kullanıcıları uygulamayla arkadaşlarının sosyal ağlarda yaptıkları paylaşımları aynı pencerede görüntüleyebiliyorlar.

Uygulamanın kullanıcı sayısı hakkında net bir bilgi yok. Ancak Rapportive CEO’su Rahul Vohra’nın verdiği bilgiye göre uygulama 65 milyon kişi tarafından kullanılıyor.

Taraflardan şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama da yapmış değil. Dolayısıyla satın alma tutarını henüz bilmiyoruz. Ancak ABD borsaları işleme başladığında LinkedIn konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Bilgi gelince haberimizi güncelleyeceğiz.

LinkedIn, Rapportive’in rakipleri olan Xobni ve Mingly gibi benzer uygulamaları geçen kış satın almıştı. Geçen yaz Gmail, Rapportive’e benzer bir uygulamayı yayınlamıştı. Gmail People Widget adındaki uygulamayı kullanıcılarına sunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.