comScore: Akıllı telefonlarda Android üstünlüğü devam ediyor

comScore: Akıllı telefonlarda Android üstünlüğü devam ediyor

comScore mobil cihazlara dair kullanım oranları raporunun yenisini yayınladı. 2011 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan rapor, ABD'deki kullanım oranlarına göre, bir önceki 3 aylık dönem ile karşılaştırmaları olarak mobil cihaz üreticileri, mobil platformlar ve mobil içerik kullanımına dair rakamları içeriyor. Rapor sadece ABD kullanıcıları ile sınırlı olsa da, genel anlamda fikir vermesi açısından önemli.

Raporda ilk göze çarpan 5 mobil işletim sisteminden sadece Android ve iOS'un bir önceki döneme göre kullanım oranlarını arttırabilmiş olmaları. RIM, Microsoft ve Symbian ise bu dönemi düşüşle kapatmış durumlardalar.

Google'ın işletim sistemi Android, yüzde 2,5'luk artış ile pazar payını yüzde 47,3'e çıkartmış durumda. Ardından ise yüzde 2,2'lik artışla yüzde 29,6 pazar payına sahip olan iOS geliyor. RIM yüzde 2,9 gerileyerek yüzde 16'ya, Microsoft yüzde 0,9 gerileyerek yüzde 4,7'ye ve Symbian ise yüzde 0,4 gerileyerek yüzde 1,4'e ulaşmış durumda.

ABD'deki 13 yaş ve üzerindeki toplam cep telefonu sahibi sayısı 234 milyon. Bu rakamın yaklaşık yüzde 40'ı yani 97,9 milyonu ise akıllı telefon sahibi.

Tüm cep telefonları hesaba katıldığında ABD pazarındaki en büyük üreticinin yüzde 25,3'lük pay ile Samsung olduğu görülüyor. Ardından bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 0,6 pay kaybeden LG yüzde 20 ile geliyor. Yüzde 13,3 ile üçüncü sırada bulunan Motorola'nın kaybı ise yüzde 0,5 oranında. Tüm üreticiler arasında tek kazanan ise pazar payını yüzde 2,2 oranında arttırarak toplamda yüzde 12,4'e ulaşan Apple. Son sırada ise son dönemi yüzde 0,4 kayıpla kapatarak yüzde 6,7'e gerileyen RIM geliyor.

Raporun tüm cep telefonu kullanıcıların içerik kullanımı ile ilgili bölümünde ise en üstte kısa mesaj göndermek yer alıyor. Tüm kullanıcıların yüzde 74,3'nün gerçekleştirdiği bu eylemin ardından oranlarına göre sırasıyla; uygulama çalıştırmak (yüzde 47,6), internet tarayıcısı çalıştırmak (yüzde 47,5), sosyal ağ veya blog'a erişmek (yüzde 35,3), oyun oynamak (yüzde 31,4) ve telefondan müzik dinlemek (yüzde 23,8) geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.