Planet49 artık eGENTIC adıyla tüketici bilgisi toplamaya devam edecek

Planet49 artık eGENTIC adıyla tüketici bilgisi toplamaya devam edecek

Tüketici bilgisi toplama alanında faaliyet gösteren Planet49,  adını eGENTIC olarak değiştiriyor ve B2B iş sahasında yeniden yapılanıyor. Almanya merkezli şirket Eylül ayında 2011'de Türkiye'de de faaliyet göstermeye başlamış ve Türkiye'de ki pazarlama eğilimlerini takip etmeye başlamıştı.

200'den fazla çalışanıyla binden fazla işletmeye hizmet veren eGENTIC, beş kıtada, 30 ülkede tüketici bilgileri topluyor. eGENTIC tarafından toplanan 2,5 milyondan fazla tüketici bilgisi, şirketler tarafından direkt pazarlama faaliyetleri için (e-posta pazarlaması, telepazarlama, posta) kullanılıyor.

eGENTIC'in 40 milyonun üzerinde kayıtlı müşterisi var. Kendi alanında en önde gelen markalardan ve internet dünyasının en büyük tanıtım kurumlarından biri olarak bilinen şirket, internet için uygulama yazılımları programlıyor, tasarımlar yapıyor ve piyasaya sürüyor.

eGENTIC Systems firmasını "Business to Business“ (B2B) faaliyet alanına dahil eden Alman şirket, tüketiciye dönük olarak da "Business to Consumer" (B2C) faaliyet alanında, internette dikey portallar ve ücretsiz kazanç oyunları sunuyor.

eGENTIC 2012’de Asya ve ABD’deki alt şirketlerinde, şubat ayından itibaren de Brezilya’da B2B faaliyetlerini geliştirmeye çalışacak. 200 Ayrıca Japonya ve Hongkong’la en az iki yeni pazar daha edinmeyi amaçlıyor.

"Kişisel bilgilerin ve tüketici haklarının korunmasıyla ilgili ülkeler bazında sürekli değişen yönetmelikler, 2011’de online marketing piyasasında toparlayıcı bir gelişime yol açtı" diyen eGENTIC Genel Müdürü Marko Reinbacher'in Türkiye'nin doğrudan pazarlama eğilimindeki yükselmeden bahsediyor ve aylık ortalama 150 bin tüketici bilgisi elde ettiklerini paylaşıyor. Öne çıkan kategoriler ise bankacılık ve sigorta, özel alışveriş ve dikey konumlanmış siteler.

Görünen o ki hukuksal ve teknolojik şartlarla yeniden düzenlenecek olsa da, tüketici bilgilerinin toplanması ve tüketiciye ulaşma faaliyetleri şirketlerin ihtiyacı olmaya devam edecek. Türkiye'nin ekonomik tutarlılığı da yerli ve yabancı şirketlerin bu alanda daha aktif olmasını sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.