Pinterest'in tek hakimi kadınlar

Son zamanların en hızlı büyüyen online servislerinden biri olan Pinterest'in günlük olarak 1,5 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığı tahmin ediliyor. 4 milyonun üzerindeki kullanıcının site üzerinde geçirdiği süre ortalamasıysa tam 14 dakika. Second Market'ta yükselen yıldızlar kategorisinde de Pinterest'in açık ara önde gittiğini sizlere zaten daha önceden aktarmıştık.

Pinterest'in hızlı büyümesi ve şaşırtıcı istatistikleri dikkatlerin de bu servise dönmesine neden oldu. Ignite Social Media'nın Google Ad Planner'dan elde ettiği verileri derleyerek gerçekleştirdiği çalışma Pinterest'i kimlerin kullandığını ortaya koyuyor.

Bu verilere göre Pinterest kullanıcılarının yüzde 30'u 25-34, yüzde 25'i ise 35-44 yaş aralığında. Sitede kadınların mutlak bir hakimiyeti göze çarpıyor. Pinterest'in erkek kullanıcıları sadece yüzde 20'de kalırken, kadınların oranı yüzde 80.

Çok büyük kısmı üniversite mezunu olan kullanıcıların yüzde 35'inin yıllık hane gelirleri 25 ile 50 bin dolar (yaklaşık 45 ile 90 bin TL) arasındayken yüzde 34'ü 50 ile 75 bin dolar (yaklaşık 90 ile 135 bin TL) arasında gelir elde ediyor. Kullanıcıların yüzde 23'ü bundan daha yüksek gelire sahip.

Tüm bunlara bakıldığında ortalama Pinterest kullanıcılarının 30 yaşlarında, üniversite mezunu, yıllık geliri 50 bin doların üzerinde kadınlar olduğu görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.