Yeni Yıl Apple'a Yaradı

Geçtiğimiz hafta yeni yıl sebebi ile birçok ülkede alışveriş çılgınlığı yaşandı. Özellikle son yıllarda elektronik ürünlerin fazlası ile satın alındığı yeni yıl alışveri firmalar için de bir hayli kârlı geçiyor. Birçok firma, indirimlerle ve kampanyalar ile müşterileri kendi ürünlerine çekmeye ve yıllık hedeflerine ulaşmak ya da rekor kırmak için çabalıyorlar.

2011 yılının 4. çeyrek gelirini 28,27 milyar dolarak olarak açıklayan Apple, geçen yılın aynı döneminde 20,34 milyar dolarlık bir gelir açıklaması yapmıştı. Localytics verilerine göre, tatil sezonunda cihazları önceki haftalara nazaran 12,5 kat fazla iOS cihazı aktive edildi. Özellikle iPod'lar, yeni yıl alışverişinin gözde hediyelerinden oldu.

Apple'ın bir diğer özelliği ise App Store üzerinden Android Market'e göre çok daha büyük kârlılık oranları ile çalışması. Flurry Analytics'in bildirdiği rakamlara göre ise App Store indirme sayılarına göre şu ana kadarki en iyi rakamlarına ulaşmış durumda. Tabii elbette resmi rakamlar için yılın sona ermesini ve Apple'ın yıllık verilerini resmi olarak açıklamasını beklememiz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.