Microsoft ImagineCup 2012 Başvuruları Başladı

Microsoft ImagineCup 2012 Başvuruları Başladı

2003 yılından bu yana düzenlenen Microsoft Imagine Cup, bu yıl da Türk girişimcileri güncel sorunlara çare bulmaya davet ediyor. ImagineCup'ın 10. yılı olması dolayısıyla, 2012 yarışma başvuruları yeni kategoriler ve destek programı* ile açıklandı.

ImagineCup'a katılan öğrenciler, teknolojinin getirdiği kolaylıklar ile 2009 yılından bu yana “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda projeler geliştiriyor. BM'nin ortaya koyduğu hedefler arasında hastalıkla mücadele, eğitimin yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesi, çevresel sürdürülebilirlik ve çocuk ölümlerinin sayısını azaltmak yer alıyor.

Dünyanın en büyük öğrencilerarası teknoloji yarışması olarak görülen Imagine Cup'a, 2011 yılında 183 ülke ve bölgeyi temsil eden 350.000'den fazla öğrenci kayıt olmuş ve fikirlerini paylaşmıştı. 2011 yılı ImagineCup yarışmasında Türkiye’yi dünya finallerinde temsil eden proje ise CO2ncerned olmuştu.

Karbondioksit (CO2) emisyonu üzerine yapılacak çalışmalarla küresel iklim değişikliğinin etkilerini azaltmayı hedefleyen CO2ncerned, geçen yıl 9.580 öğrencinin katıldığı** yarışmadan 1. olarak çıkmıştı. Şimdi dünya birincisi olmayı bekliyor.

ImagineCup 2012 

Microsoft Türkiye, bir yandan CO2ncerned'in dünya finalinde dereceye girmesini beklerken, bir yandan da yeni başarılar için Türk girişimcilerin 600 harften oluşan proje özetlerini imaginecup.com üzerinden paylaşmasını istiyor. Yarışma başvuruları 13 Mart’ta sona erecek ve 2012 ImagineCup yeni Türkiye finalisti belirlenecek.

Doğrusu Bill Gates emekli olduktan sonra ilgilendiği işlerle bu yarışmaya katılacak öğrencilere güzel bir örnek oluyor. Imagine Cup'ı facebook.com/MicrosoftImagineCup ve facebook.com/MsKampus sayfalarından takip edebilir, proje ekibinizi düşünmeye başlayabilirsiniz.

--

*Microsoft’un seçilen her proje için verdiği destek paketinde 75 bin ile 100 bin dolar arasında nakit para, Microsoft İnovasyon Merkezi’nde yer, Microsoft çalışanlarından doğrudan teknik destek alma imkanı ve BizSpark programına üyelik gibi fırsatlar yer alıyor.

**Bu katılım ile ülkemiz dünyada yarışmaya ilginin en yüksek olduğu altıncı ülke olmayı başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.