Facebook Chat'te Profil Resimlerini Kullanabilirsiniz

Facebook Chat'te Profil Resimlerini Kullanabilirsiniz

Facebook'un tüm internet ve online iletişim alışkanlıklarımızı baştan aşağı değiştirmiş olduğunu söylemiş olsak sanırım yanılmayız. Hatta özellikle Facebook chat'in devreye girmesi ile birlikte bazılarımızın e-posta, Live Messenger, Skype, Gtalk yerine Facebook chate geçiş yaptığını gördük.

Facebook chat de Facebook gibi ilk zamanlarında olduğu gibi değil. Bazı açıkları kapatılan, özellikle Skype'tan Facebook'a doğrudan anlık mesaj iletilmesine izin verme gibi çeşitli yenilikler getiren Facebook chat'in kullanımı da gittikçe popülerleşti.

Facebook Chat'in ilginç özelliklerinden biri de çokça kullandığımız smiley'lerin yerini, gerçek profil resimlerinin alabiliyor olması. Ya kişilerin ya da sayfaları profil resimleri ile birlikte, Facebook sohbet ekranında kullanabiliyoruz. Tek yapmanız gereken, kullanıcı adınızı ya da URL'de yazılı ID'nizi ikişer adet açık ve kapalı parantezin arasına yerleştirmek.

Mesela Webrazzi'nin Facebook sayfasını sohbet pencerenizde yazmak istediğinizde, facebook.com/webrazzi adresinin ID yerine kısaltılmış URL'si olan Webrazzi'yi ] şeklinde yazarak sohbet pencerenizde bu tür ifadeleri kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde kendi kişisel hesabınızın ya da sayfanızın kullanıcı adını da Facebook sohbet ekranında kullanarak profil resimlerinin sohbet ekranında görüntülenmesini sağlayabiliyorsunuz.

Sırf bu amaç uğruna sadece smile üretmek için hesaplar oluşturulmaya başlandı bile, hatta 9GAG yüzleri bir hayli popüler hale gelmiş durumda ama Webrazzi okurlarını uyarmak fayda var, kullanılan profil resimlerinin bir süre sonra değişip değişmeyeceğini bilemeyiz. Size verilen her kullanıcı adı ve ID'deki görsele güvenmemekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.