Verisign: Üst Seviye Alan Adları 220 Milyon Sınırında

Alan adı kayıtlarının artışı hız kesmiyor. Verisign'ın yayınladığı son rapora göre üst seviye alan adları 220 milyona yaklaştı.
Verisign: Üst Seviye Alan Adları 220 Milyon Sınırında

Alan adı kayıtlarının artışı hız kesmiyor. Verisign'ın yayınladığı son rapora göre üst seviye alan adları 220 milyona yaklaştı. 2011'in üçüncü çeyrek sonu değerlendirmelerine göre hazırlanan rapor, Temmuz – Eylül aylarını kapsayan bu dönemde 4,9 milyon alan adı kaydı yapıldığını gösteriyor. Bu rakam, bir önceki çeyreğe göre %2,3'lük bir artışı ifade ediyor.

Bu açıklama ile birlikte 2011'in ilk üç çeyreğinde kaydedilen adı adı sayısı, bir önceki çeyreğe göre %2'nin üzerinde artış göstermiş olduğu da kesinleşti. 2011'in ilk çeyreğinde 4,5 milyon alan adı kaydedilmiş (2010'un 4. çeyreğine göre %2,2 artış), ikinci çeyrekte ise 5,2 milyon alan adı kaydedilmişti (bir önceki çeyreğe göre %2,5 artış).

Bu 220 milyona yakın alan adının çok önemli bölümünü .COM ve .NET uzantılı alan adları oluşturuyor. Verisign'ın rakamlarına göre bu iki uzantıya sahip alan adları 112 milyona ulaştı, yani tüm üst seviye alan adlarının %51'i bu iki uzantıdan birine sahip.

.COM ve .NET arasındaki karşılaştırmada ise .COM çok daha ağır basıyor. 112 milyon alan adının yaklaşık 100 milyonun .COM uzantılı ve geriye kalan 12 milyonun .NET uzantılı olduğu tahmin ediliyor. Yani .COM uzantılı alan adları tüm alan adlarının %45 civarını bir oranını oluşturuyor.

Verisign'ın raporuna göre en büyük üst seviye alan adı uzantıları sırasıyla şöyle:

  1. .COM
  2. .DE
  3. .NET
  4. .UK
  5. .ORG
  6. .INFO
  7. .TK
  8. .NL
  9. .RU
  10. .EU
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.