2011 – 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi – Burak Ertaş

2011 – 2012 Değerlendirme Yazı Dizisi – Burak Ertaş

2011 ve 2012 yılını değerlendirmesini istediğimiz isimlerden biri de sahibinden.com CEO'su ve Aksoy Internet Ventures'dan tanıdığımız Burak Ertaş.

Serkan Ünsal: 2011 yılında kaç yatırım yaptınız ? Burak Ertaş: Bir yurtiçi, bir yurtdışı toplam 2 yatırım yaptık. (dakick ve tinypay.me)

S.Ü: 2012 yılında kaç yatırım planlıyorsunuz ? Burak Ertaş: 2-4 arasında planlıyoruz. Ek olarak bir "kuluçka merkezi" kuruyor olacağız.

S.Ü: Yatırım yaptığınız alanlar nelerdir ? (E-Ticaret, Sosyal Oyun) Burak Ertaş: e-ticaret içinde olduğumuz bir alan olduğundan daha sıcağız. Bununla birlikte özellikle bir kısıtlamamız bulunmuyor, girişimlerin genel yatırım kriterlerimize uyumuna bakıyoruz.

S.Ü: 2012 hangi alanların yıldızı parlayacak ? Burak Ertaş: Girişim adedi açısından dikey e-ticaret uygulamaları göreceğiz, kaçı başarılı olacak ayrı bir konu. Oyun ve mobilde büyüme devam ediyor olacak. Sosyal ağları farklı şekilde kullanan uygulamalar da görebiliriz.

S.Ü: Yatırım yaparken ilk önceliğiniz nedir ? Burak Ertaş: Ekip çok önemli, hem iş geliştirme/işletme açısından, hem de yazılım geliştirme açısından bizi etkileyecek, -aynı kişide bu özellikleri bulmak çok zor olduğundan- farklı kişilerin bulunduğu bir ekip olmalı. Ek olarak, iş modelinde ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilirlik olmasına bakıyoruz.

S.Ü: Girişimciye en çok sorduğunuz soru nedir ? Burak Ertaş: İşinin diğerlerinden farkı ne / taklit edildiğinde farkı ne olacak?

Burak Bey'in anlattıklarından en dikkat çekici konu kuluçka merkezi. Özellikle erken dönemde olan girişimciler için iyi bir fırsat olarak gözüküyor. Kendilerini sadece e-ticaret ile kısıtlamamış olmaları da e-ticaret dışında projeleri olan girişimciler veya girişimci adayları için iyi bir fırsat. Farklı disiplinlerden kişilerin oluşturduğu ekibi olanların ve ölçeklenebilir projeleri olanların projelerini daha rahat kabul ettirebileceği açıkca görülüyor.

Not: Daha önceden de söylediğimiz gibi 2011-2012 değerlendirmesi yapmamızı istediğiniz kişi ve kurumları bize bildirmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.