Facebook Mobil Reklamlar Geliyor

Mobil reklamlar konusunda şimdiye dek bir atılım yapmayan Facebook, 2012 yılının Mart ayında planlanan halka arz öncesinde mobil reklamlarını da devreye sokmayı planlıyor. Bu aynı zamanda Facebook'un halka arzının da en erken 2012 yılının ilk çeyreğinde olması anlamına geliyor.

Mobil kullanım alanında iyi bir yere sahip olan Facebook, mobil reklamcılık konusunda pazarın hakimi Google ve Apple'a dişli bir rakip olacak.

Mobil reklamcılığa Facebook'taki Sponsorlu Reklamlar aracılığı ile giriş yapmayı planlayan Facebook'un bir diğer avantajı da mobil reklam hedeflemesinde kullanıcıların Facebook'a verdikleri kişisel bilgi ve detayları sayesinde reklamverenlere daha sağlıklı bir hedefleme olanağı sunabilecek oluşu.

Bu arada, 19 Mayıs 2011 tarihinden itibaren ücretsiz olarak hizmet vermeye başlayan 0.facebook.com için de belirsizlik sürüyor. Türkiye'deki mobil operatörlerle (Avea, Turkcell, Vodafone) yapılan anlaşma ile birlikte, 0.facebook.com adresi üzerinden Facebook'a ücretsiz olarak girebilmeye başlamıştık.

Ancak bu anlaşmanın devam edip edilmeyeceğinin muallakta olması sebebi ile reklam gösterimlerinin de durumunun ne olacağı belirsiz. Çünkü ücretsiz Facebook'un devreden çıkması ile mobil kullanımın da azalacak olması ihtimali es geçilemez.

Mobil reklamcılık sistemi üzerinde çalışan Facebook, IDC verilerine göre Amerika'daki mobil görüntülü reklamcılık pazarında %24 ile lider konumdaki Google ve onu %15'lik dilim ile takip eden Apple'ın karşısına çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.