iPad Kullanıcılarını Tanıyalım [İnfografik]

iPad Kullanıcılarını Tanıyalım [İnfografik]

İlk iPad piyasa çıktığı gün 300 bin adet satıldı. 80 gün sonunda satılan iPad sayısı 3 milyona ulaşmıştı. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında piyasaya çıkan iPad 2010 yılı sonunda toplam 14,8 milyon adet satmayı başarmıştı. Mart 2011'de yani iPad 2 çıktığında satılan iPad sayısı 15 milyonu geçmişti. Haziran 2011 itibariyle 25 milyonu aşan satışlar bugün devam ediyor.

Peki bu milyonlarca iPad'i kim satın alıyor? Pazarlama firması BlueKai, ComScore ve Nielsen'den de elde ettiği verileri bir araya getirerek hazırladığı infografik ile tipik bir iPad kullanıcısının portresini çizdi.

2011 yılı sonu itibariyle satılmış tüm tabletlerin %83'ünün iPad olacağı tahmin ediliyor. Eğer siz de tablet kullanıcılarına özel içerik, hizmet veya ürün hazırlıyor ya da bunlarla ilgili pazarlama faaliyetlerinde bulunuyorsanız işte karşınızda hedef kitleniz…

BlueKai'nin paylaştığı bilgilere göre tipik iPad sahipleri temel olarak oyunlara düşkün ve evcil hayvanı olan bir erkeklerden oluşuyor. ComScore'un araştırmasına göre iPad sahiplerinin %49,5'inin hane başına yıllık gelirleri 100 bin dolar (yaklaşık 184 bin TL) üzerinde. Yani aynı zamanda iPad kullanıcılarının önemli bir kısmının gelir düzeyi yüksek.

iPad sahibi olmaya yakın olan ikinci katmanda yer alan kişilerin temel özellikleri arasında ise; uluslar arası seyahat eden veya iş amaçlı ülke içinde yolculuk yapan , organik gıda destekçisi, vitamin kullanan,  kendi dairesinde yaşayan bilim ya da sağlık sektöründe çalışıyor olmaları yer alıyor.

Üçüncü katmanda yer alan ve iPad satın alma ihtimali bulunan kişilerin özellikleri ise üniversite mezunu ve evli olmaları sayılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.