Facebook Beluga'yı Kapatıyor

Facebook, Mart ayında mobil mesajlaşma sistemi Beluga'yı satın aldığında popüler sosyal ağ sitesinin bu alanda önemli bir atılım yapmaya hazırlandığı da ortaya çıkmıştı. Gerçekten de 5 ay sonra Facebook, Beluga ekibinin büyük katkısı ile hazırlanan Facebook Messenger'ı piyasaya çıkarttı.

Üç eski Google çalışanı Lucy Zhang, Ben Davenport ve Jon Perlow tarafından Aralık 2010'da kurulan ve kurulduktan sadece birkaç ay sonra Facebook tarafından satın alınan Beluga, Facebook Messenger'ın ortaya çıkmasını sağladıktan sonra görevini de tamamlamış oldu ve yapılan resmi açıklama ile birlikte yakında kapatılacağı duyuruldu.

Beluga kısa bir süre daha çalışmaya devam edecek ama kısa bir süre sonra tamamen kapatılacak.

11 Kasım'a kadar Beluga kullanıcıları mesaj gönderebilecekler. Bu tarihten sonra ise mesaj gönderme özelliği kapatılacak ve sadece kayıtlı mesajlar görüntülenebilecek. Dileyenler bu arada mesaj arşivlerini de indirebilecekler. 15 Aralık'tan itibarense sistem tamamen kapatılmış olacak.

Her ne kadar Beluga sadece 1 yıl varlığını sürdürebilmiş olsa da, büyük ihtimalle asla erişemeyeceği büyüklükte bir yapının kurulmasına büyük bir fayda sağladı. Beluga ekibinin önemli katkıda bulunduğu Facebook Messenger ise hızla büyümeye ve yaygınlaşmaya devam ediyor.

BlackBerry uygulaması da bulunan Facebook Messenger şu anda iOS'ta 12, Android'de ise 22 farklı dilde kullanılabiliyor ve yeni özelliklerle geliştirilmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.