Sosyal Ağlarda Mobil Kullanım Artıyor

Sosyal Ağlarda Mobil Kullanım Artıyor

Facebook'un istatistikler sayfası popüler sosyal ağ sitesine dair en temel bilgileri almak için en iyi kaynaklardan biri. Her ne kadar bu sayfada yer alan bilgiler çok kısıtlı olsa da merak ettiğiniz konuları aydınlatmak için çoğu kez yeterli olabiliyor. Örneğin sayıları 800 milyona ulaşmış kullanıcıların 350 milyonunun Facebook'a mobil cihazlardan erişim sağladığı bu sayfada yer alan önemli bir bilgi.

Facebook geleceğin mobil cihazlarda olacağını kabul eden firmalardan biri. Bu yüzden sürekli sistemini buna uygun olacak şekilde düzenlemeye ve yenilikler geliştirmeye devam ediyor. Bunun için özel olarak hazırladığı bir sayfası bile var. Yakın zamanda piyasaya sürdüğü iPad uygulaması da yine bu anlamda attığı önemli adımlardan biri.

Facebook'un mobile yönelik tüm bu çabaları kullanıcılardan da karşılık buluyor. Ama Facebook mobil trafiği artan tek sosyal ağ sitesi de değil...

Mary Meeker Web 2.0'da yaptığı sunumunda Facebook'un tüm trafiğinin %33'ünün mobil cihazlardan geldiğini ortaya koymuştu. Bu oran Twitter'da daha da yüksek. Meeker'ın hesaplamalarına göre Twitter'ın tüm trafiğinin %55'i mobil cihazlardan geliyor. Twitter'ın doğası gereği mobil cihazlarda kullanımının daha yaygın olması aslında bir sürpriz değil.

Fakat var olan artışlar Facebook'un çok geçmeden bu alanda Twitter'a daha da yaklaşacağını gösteriyor. Facebook'un mobil cihazlar için sunduğu yeni ve gelişmiş seçenekler, kullanıcıların giderek bu alana eğilim göstermesine neden oluyor. Inside Mobile Apps, Facebook'un kullanıcı sayısının artışını mobil kullanıcıların oranı ile karşılaştırmalı olarak gösteren bir tablo yayınlandı. Haziran rakamlarını içeren bu tabloda Facebook kullanıcılarının %38'inin siteye mobil cihazlardan eriştiği görünüyordu. Aradan geçen birkaç ay içerisinde bu oranın %44'ler seviyesine çıkması da hızlı bir artışı ortaya koyuyor.

Aynı anda hem sosyal ağlar, hem de mobil cihazlar yaygınlaşmaya devam ediyor. Mobil internet bağlantıların da gelişmesiyle beraber kullanıcılar için mobil cihazlar üzerinde sosyal ağların kullanımları daha da artacak gibi görünüyor. Sosyal ağları iş ve pazarlama için kullananların artık mobil cihazları biraz daha fazla hesaba katmasının vakti geldi gibi görünüyor…

Görsel Kaynak: Mobile Marketing Watch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.