Christian H. Gallardo Webrazzi Summit'te 'The Power of the Graph'ı Anlattı

Christian H. Gallardo Webrazzi Summit'te 'The Power of the Graph'ı Anlattı

Webrazzi Summit 2011'in son konuğu Facebook Uluslararası İş Geliştirme Başkanı Christian Hernandez Gallardo idi. Gallardo, "The Power of the Graph" başlıklı sunumunda Facebook'un sahip olduğu sosyal ağ yapısının gücünden ve Türkiye'nin Facebook ilgisinden bahsetti.

Türkiye'nin büyük bir internet ekosistemi olduğunu küresel yatırım şirketlerinin ülkemize ilgi göstermesiyle daha da belirginleştiğini anlatan Gallardo, Türkiye için Üç F'den bahsetti.

Family (aile), Football Teams (futbol takımları) ve Facebook'un bizim için önemli gördüğünü söyleyen Gallardo, geçen yıl gösterdiği Facebook'taki Fenerbahçe-Galatasaray karşılaştırmasına da sunumunda yer verdi.

Gallardo, Facebook'un bir örgü (graph) mimarisindeki sosyal ağ altyapısının insanları, paylaştıklarını, söylediklerini, oynadıklarını birleştirdiğini ifade etti. Bu noktada Türkiye'yi Facebook platformunun tepesindeki 3 ülkededen biri olarak gösteren Gallardo, paylaşım kültürünün içimizde olduğunu söyledi ve bir kahve dükkanında Facebook'a Feys denildiğini öğrendiğini de paylaştı. :) El Salvadorlu Gallardo'ya göre dünyanın bir yerinde olmadığı kadar paylaşıyoruz.

Facebook'ta 30 milyondan fazla Türk (hesap denilmesi sanırım daha doğru) olduğundan bahseden sunumda Facebook'un girişimcilere ve markalara heyecan verici deneyimler oluşturma imkanı veren bir mimariye sahip olduğuna değinildi.

F8'de yeni bir terminoloji oluşturulduğundan, artık kişi ile nesneler arası etkileşimlerin sosyal ağa yansıyacağından bahsedildi. Buna göre sadece beğen fiili değil izle, dinle, oku vs. gibi fiiller de artık Facebook'ta karşımıza çıkıyor.

Facebook'un yeni profil düzeni olan Timeline'da hem kontrol hem de kişiselleştirme sunduğunu söyleyen Gallardo, 33 Avrupalı şirketle iş birliği içinde olduklarını söyledi ve Türkiye'den bazı örneklere değindi.

Facebook'ta 48 milyon videonun izlesene.com ile izlendiğini, Peak Games'in 16 Milyon aylık kullanıcıya ulaştığını, Mynet'in 1 yılda yüzde 120 büyüme sağladığını, Hürriyet'ten ayda 1M link paylaşıldığını da başarılı yerel örnekler olarak gösterdi. Ülkemizde daha çok haber ve futbolun Facebook'a taşındığının da altını çizdi.

Beğen düğmesinin basit ve modasının geçmekte olduğunu söyleyen Gallardo, daha yeni özelliklerle daha iyi deneyimlerin sunulabileceğinden bahsetti. Televizyonun öneminin farkında olduklarından ve Star Akademi programı ile bir oylama sistemi üzerinde çalışıp oyların yüzde 70 civarında Facebook'tan gönderilmesini sağladıklarını belirtt.

Christian Hernandez Gallardo son olara artık nesnelere önem verilmesini (insanlar sizin markanızı tartışıyor olsun), bir kimlik geliştirilmesini ve fillere dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Bugün düzenlenen F8 İstanbul'dan bahseden tecrübeli isim iş Amina Belghiti ile her ay Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.