Twitter'ın Satın Alması Gereken Şirketi LinkedIn Aldı

Twitter'ın Satın Alması Gereken Şirketi LinkedIn Aldı

Dün Michael Arrington'ın Twitter iletisini tekrar paylaşan 100'e yakın kişiden biri olmasam da onlarla aynı duyguları paylaşan sayısız kişiden sadece biriyim. Twitter'ın arama tarafı neredeyse hiç bir işe yaramıyor. Twitter bu eksikliği gidermek için bir çalışma yapmadığı gibi satın alabileceği şirketleri de başkalarına kaptırıyor.

Borsaya güzel bir açılış yapan Linkedin dün IndexTank adlı bir arama şirketini satın aldı. Dokuzu mühendis, 11 çalışanı olan IndexTank, site için gerçek zamanlı arama yapan tam Twitter'a göre bir şirketti. Ancak 1,6 milyon dolar yatırımı olan bu küçük şirket Twitter'ın dikkatini çekmemiş gibi. Halbuki Linkedin yine küçük sayılabilecek bir yatırımla Connected.com'u satın alarak kendini geliştirmek için güzel bir adım atmıştı.

Google'ın arama konusunda düşüşte olduğu (kişisel görüşüm) ve Facebook'un henüz resmi bir açıklama yapmadığı düşünülürse Twitter'ın arama tarafında kendini geliştirmesi için bundan iyi zaman olamaz.

Geçtiğimiz günlerde adını hatırlamadığım bir sitede Google dışında farklı bir arama teknolojisinin kullanıldığını farkettiğinde, site içi arama teknolojilerinin Google Site Search ile sınırlı olmadığını görmüş oldum. Geriye dönecek olursak, Google şirketler için site içi arama hizmetini 2007'de duyurmuştu. Bugün çok sayıda sitede karşımıza Google araması çıkıyor fakat bu durum yeni girişimlerin özelleştirilmiş arama alanına odaklanmasına engel olmuyor.

Kısacası Twitter'a kendini arama konusunda geliştirmek veya bu girişimleri satın almamak için bir neden kalmıyor. Ama her nedense pek de beklemediğimiz şekilde Linkedin böyle bir satın alma yapıyor. Bu da profesyonel iş ağı Linkedin'in Facebook'tan yara almamasının sadece Facebook'un bu alana direkt bir giriş yapmamasıyla açıklanamayacağını gösteriyor.

Yeri gelmişken Twitter aramalarınız için Google Twitter Arama hizmetini kullanabileceğinizi hatırlatalım. Twitter Arama'yı önermek için biraz daha beklememiz gerekecek..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.