PageLever.com: Facebook Sayfa Analizini Derinleştirin

PageLever.com: Facebook Sayfa Analizini Derinleştirin

Günümüzde web dünyasında yer almakla Facebook sayfası oluşturmak arasında derin bir ilişki var ve 750 milyonluk Facebook nüfusu bu sayfalar üzerinden büyük bir trafiği tetikliyor. Eğer işiniz için bu trafik kritik önem teşkil ediyorsa, önünüzde önemli bir fırsat var; bu trafiği doğru şekilde analiz etmek...

Bir Y-Combinator girişimi olan PageLever, Facebook sayfalarına bağlı trafiği Facebook'tan daha iyi analiz etmek üzerine hayata geçirilmiş bir fikir. Facebook sayfasını takip eden kullanıcıları ve o sayfadaki paylaşımları analiz ederek Facebook sayfanızla daha yakın bir ilişki kurmanızı sağlayan Pagelever, Facebook'ta düşen takipçi sayınızın nedenini de paylaşımlarınıza bağlı olarak çözmeye çalışıyor.

Pagelever Facebook Sayfa Analizi

Pagelever'in haber akış sayfasını analiz etmesi, son zamanlarda dikkatleri çeken bu alanın Facebook pazarlamasında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Servisin 3 farklı hesap altında analiz ettiği trafik 50 bin kişiden 5 milyon kişiye kadar çıkabiliyor.

Girişimin kurucularından Jeff Widman eski Techcrunch stajyeri ve neler yapılması gerektiğini iyi düşünmüş. Pagelever ile aynı işi yapan çeşitli sosyal medya pazarlama şirketleri ve sadece bu işe yönelen All Facebook Stats gibi servisler olmasına rağmen bu pazarda yer almak konusunda çekingen davranmamış. Facebook Pagelever'in sunduğu özellikleri sunsa bile bir API ile kendilerine yol açacağını düşünüyor ki, haksız sayılmaz...

Facebook web sitelerini kendi içine taşırken, Google'a benzer şekilde bir trafik analiz aracı sunmaması ya da Facebook etrafında benzer servislerin geliştirilmeyeceğini düşünmek komik olurdu. Facebook bir kara delik gibi kendine çektiği trafiği anlamlandırabildikçe Google karşısında sağlam bir şekilde durmaya devam edecek.

Bu arada Facebook artık topluluk sayfalarını resmi sayfalar ile birleştirilmesine izin vererek kullanılmayan sayfalardan kurtuluyor. Detayları şurada bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.