DeleteYourAccount.com: Geride İziniz Kalmasın…

DeleteYourAccount.com: Geride İziniz Kalmasın…

Çoğumuz ya merak ettiğimizden, ya da arkadaşlarımızın tavsiyeleri ile pek çok farklı sosyal ağa üye oluyoruz. Fakat ne yazık ki bunların büyük kısmında aradığımızı bulamayıp bir süre sonra kullanmaktan vazgeçiyoruz.

Peki siz kullanmayı bıraktıktan sonra sosyal ağ sitelerindeki hesaplarınızın durumunu hiç merak ettiniz mi? Siz unutsanız bile o hesaplarınız varlıklarını sürdürüyor ve size ait bilgiler de o siteler üzerinden yayınlanmaya veya yayınlanmasalar bile var olmaya devam ediyorlar. Eski, artık geçerliliği kalmamış bilgiler bir Google aramasıyla hakkınızda yanlış bilgiler yayılmasına neden olabilir veya daha tehlikesi sizin varlığını bile unuttuğunuz bu hesaplarınızdaki gizli bilgileriniz olası bir güvenlik sorunu sonucunda yanlış ellere geçebilir.

Artık kullanmadığınız bir sitenin sizin için böyle tehlikeleri barındırmasını istemiyorsanız yapmanız gereken tek şey o hesapları silmek. Fakat ne yazık ki pek çok site için hesap silmek, hesap oluşturmaktan çok daha zor. DeleteYourAccount.com adlı site ise 30'un üzerinde sitedeki hesaplarınız silmek için ne yapmanız gerektiğini gösteriyor.

Aralarında Facebook, Twitter, FriendFeed, Foursquare, PayPal, Quora, MySpace, YouTube ve Tagged gibi sitelerin yer aldığı listeden hesabınızı silmek için ilgili sitenin adı üzerine tıklayıp ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bu sayfada çoğu zaman bağlantınızı silmeye başlamak için ilk ziyaret etmeniz gereken sayfaya bağlantı veriliyor olması da işinizi kolaylaştırıyor.

Fakat çok uzun zaman önce kullanmayı bıraktığınız sitelerden hangisinde üyeliğiniz olduğunu hatırlamıyor olabilirsiniz. Bu tip durumlar için ben NameChk.com veya NameCheckList.com sitelerinden birinden yardım alıyorum. Her ikisi de girdiğiniz bir kullanıcı adının farklı sitelerde dolu olup olmadığını gösteriyor.

Sık kullandığınız isimlerle arama yaparak hangi sitelerde üyeliğiniz olduğunu görebilirsiniz. NameChk çok daha fazla siteyi kontrol ediyor olması açısından faydalı, NameCheckList ise o kullanıcı adına ait alan adının boş olup olmadığı ve kaç Google sonucuna sahip olduğu gibi ek bilgiler veriyor olması açısından kullanışlı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.