Google, Instant Pages ve Resim ile Arama Özelliklerini Duyurdu

Google, Instant Pages ve Resim ile Arama Özelliklerini Duyurdu

Google, San Francisco'da düzenlediği Inside Search etkinliğinde masaüstü ve mobil kullanıcıları yakından ilgilendiren yeni arama özelliklerini tanıttı. Bu özellikler arasında hem arama motorunun hem mobil, hem de masaüstü sürümleri ile ilgili yenilikler yer alıyor.

Mobil kullanıcıların Google'a olan ilgilerinin, arama motorunun ilk yıllarındaki kullanım oranları ile büyük benzerlik gösterdiğini ifade eden Google, mobil cihazlara özel bir önem verdiğini söylüyor. Bunun sonucu olarak da arama motorunun mobil sürümünde sürekli olarak geliştirmeler yapılıyor. Son geliştirme ile mobil cihazlardaki Google'a yerel aramalara hızlı erişim için restoran, bar ve kafeleri aramak için özel simgeler eklendi.

Fakat Google'ın asıl ilgi çekici yenilikleri masaüstü sürümünde karşımıza çıkıyor…

Artık aynı mobil cihazlarda olduğu gibi bilgisayarlarda da sesli arama yapmak mümkün olacak. Önümüzdeki hafta itibariyle kullanılmaya başlanacak olan bu özellik sayesinde arama kutusunun sağ bölümünde yer alan mikrofon simgesine tıklayarak sesli arama yapabileceğiz.

Diğer ilginç bir özellik ise resim aramaları ile ilgili. Google, herhangi bir web sitesinde gördüğünüz bir resmi artık bir arama kriteri olarak kullanmaya olanak tanıyor. Resmi sürükleyerek Google'ın arama kutusu içerisine bıraktığınızda, o resimle ilgili çeşitli bilgilere ulaşabileceksiniz. Resim aramaları için kullanacağınız görselleri bilgisayarınızdan yüklemeniz veya masaüstünüzden Google arama kutusu içerisine sürükleyip bırakmanız da mümkün. Bir web sitesinde yer alan görseli sürüklemek bırakmak yerine dilerseniz tam adresini arama kutusuna kopyalayıp yapıştırmak da mümkün olacak.

Bu sayede örneğin bir sanat eseri hakkında daha fazla bilgi alabilir veya bir manzara resminin nereye ait olduğunu kolayca bulabilirsiniz. Google resim arama özelliğinin aynı anda 40 dilde kullanıma başlanacağını açıkladı.

Bunun dışında Google her arama başına 2 ila 5 saniye zaman kazandırdığını iddia ettiği Google Instant'ı da geliştirdi. Instant Pages adıyla duyurulan bu geliştirme ile artık Google arama sonuçlarında karşınıza çıkan seçenekleri arka planda yüklemeye başlayacak ve siz tıkladığınızda az önce yüklediği halini hızlı bir şekilde karşınıza çıkartacak. Google, Instant Pages ile Google Instant'tan kazandığınız zamanın üzerine 2 ila 5 saniye daha eklenmiş olacağını söylüyor. Hem masaüstü, hem de mobil cihazlarda kullanılabilen Instant artık 32 dilde yapılan aramaları destekliyor.

Google bu yenilikleri duyurduğu blog yazısında burada özetlemeye çalıştığım konularla ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Google sesli arama videosu:

Google resim ile arama videosu:

Google instant pages videosu:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.