HTC Yazılım Geliştiriciler İçin HTCDev.com ve OpenSense SDK'yı Kullanıma Açıyor

HTC Yazılım Geliştiriciler İçin HTCDev.com ve OpenSense SDK'yı Kullanıma Açıyor

Akıllı telefon pazarının hızlı büyüyen isimlerinden olan HTC, mobil uygulama geliştiricilerle arasındaki ilişkiyi kuvvetlendiriyor. Tayvanlı üretici HTCdev.com'da yer verileceği araçlar, kaynaklar ve uzman bilgileriyle hem kendi ekosistemini hem de uygulama geliştiricileri destekleyecek. HTC, cihazlarını güçlendiren Sense arayüzünü de açık kaynak olarak geliştiricilere sunacak.

Özellikle Android üzerine odaklanan ve Sense arayüzünü giderek geliştiren HTC, OpenSense SDK'nın bu yılın yaz aylarında tam olarak kullanılabileceğini açıkladı. Mobile dönük yazılım geliştiricileri HTCDev.com'da buluşturmayı planlayan şirket, geçen yıl da HTCPro programıyla geliştiricilere önem verdiğini göstermişti.

HTC OpenSense SDK ile Android programcıları HTC Sense 3.0 deneyimini daha yakından tanıyacak ve onu geliştirebilecek. Yazılım geliştiricilere 3D ekranlar için örnek kod ve API dökümantasyonu sağlanacak. Yeni kaynak kütüphanesinde hem bireysel geliştiricilere hem de işletmelere destek olmak isteniyor. Aynı zamanda HTC'nin yatırımları, programcı araç setleri ve gerekli bilgiler de sitede paylaşılarak geleceğe yönelik ilk adımların atılmasını kolaylaştıracak.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye gelen HTC CEO’su Peter Chou, mobil programcılara yeni araçlar sunarak ve yeni nesil mobil deneyimler sunulmasından heyecan duyduğunu söylüyor. Türkiye'de Vodafone ile daha ciddi bir pazarlama faaliyeti yürüten HTC'nin geliştiricilerle de iyi bir ilişki kuracağını tahmin ediyorum. Eğer Android üzerine uygulama geliştiriyorsanız bu programı takip etmenizi öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.