Facebook'un İlişkiler Üzerindeki Etkisi [İnfografik]

Facebook'un İlişkiler Üzerindeki Etkisi [İnfografik]

Gündelik yaşantımızın bir parçası haline gelen Facebook'un ilişkiler üzerindeki etkisi de tartışılmaz. Mutlaka sizde belli aralıklarla Facebook'taki arkadaşlarınızın ilişki durumlarındaki değişikliklere dair durum güncellemelerine denk gelmişsinizdir. Biri yeni bir ilişkiye başlarken, diğerinin ilişkisi sona erer, biri nişanlanırken bir diğeri boşanır.

Peki bunlar sadece gündelik hayatın Facebook üzerindeki yansıması mı yoksa bu Facebook'un bu gelişmeler üzerinde bir etkisi var mı? Online Dating University tarafından hazırlanmış olan infografik'te yer alan rakamlara bakacak olursanız ilişki durumlarının Facebook üzerinde herkese açık bir şekilde paylaşılmasının bazı yan etkileri de olabiliyor.

Facebook kullanıcılarının %60'ı ilişki durumlarını profillerinde gösteriyorlar. Yeni bir ilişkiye başladığını Facebook üzerinden duyurmanın yarattığı stresin yanı sıra, zaten acı verici olan ayrılıkların herkesin gözü önünde ve diğerlerinin de yorum yapabilecekleri bir platformda ortaya çıkması ise yıkıcı etkiyi arttırabiliyor. Kıskançlığı körüklemesi ve güvensizliğe yol açması da cabası…

İşte rakamlarla Facebook ve ilişkiler üzerindeki etkileri…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.