Microsoft'tan Panoramik Fotoğraflar İçin Photosynth Uygulaması

Microsoft'tan Panoramik Fotoğraflar İçin Photosynth Uygulaması

PhotosynthMicrosoft, yeni nesil görüntü tanıma teknolojilerinden faydalanarak panoramik fotoğraflar çekmeyi kolaylaştıran Photosynth adlı bir uygulama geliştirdi. Bing ekibinin tanıttığı ve Bing Haritalar'ı da zenginleştirecek olan Photosynth, kolay kullanımı ile dikkat çekici bir uygulama olmuş.

Photosynth ile aşağıdaki videolarda da görebileceğiniz gibi aynı çerçevede birbirini tamamlayan bir çok fotoğraf çekerek panoramik sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Uygulama ile çekilen fotoğrafları elbette ki Facebook'a gönderebilecek, ücretsiz olarak Photosynth.net'te saklayabilecek ve Bing Haritalar'a ekleyebileceksiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6BbuPPOVXQo?fs=1&hl=en_US&rel=0

İlk olarak App Store'a gönderilen uygulama, iPhone 4, iPhone 3Gs, iPod Touch 4 ve iPad 2'nin iOS 4.1 ve üzeri işletim sistemlerinde kullanılabilecek. Yakın bir zamanda da Windows Phone uygulaması olarak indirilebilecek.

Nokia da Symbian 3^ için Nokia Panorama adlı benzer bir uygulama geliştirmişti. Hem Nokia Panorama'nın hem de Photosynth'ın iyi kareler yakaladığı görülüyor ama kullanım kolaylığı olarak Photosynth'ın öne geçtiğini, görüntüye daha fazla boyut kazandırdığını söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.