Samsung'dan 2GHz'lik Çift Çekirdekli Akıllı Telefonlar Geliyor

Samsung'dan 2GHz'lik Çift Çekirdekli Akıllı Telefonlar Geliyor

Akıllı telefon yarışlarında en belirleyici özellik olan işletim sistemi ve uygulama desteğinin yanı sıra donanım özellikleri de giderek ön plana çıkmaya başlıyor. Belki de telefonlardaki en hassas dengeyi oluşturan güçlü donanım özellikleri ve pil süresi konusunda, rakipleri ile fark yaratmak isteyen üreticiler yavaş yavaş dengeyi donanım özellikleri lehine değiştirmeye başlıyorlar.

Şu sıralarda neredeyse endüstri standardı haline gelmeye başlayan 1GHz'lik işlemciler her ne kadar çoğu kullanıcının günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olsa da, üreticiler yarışta bir adım öne geçebilmek için bu kapasiteyi ikiye katlamaya hazırlanıyorlar.

Bu konuda başı çeken firma ise Samsung. Çinli üretici Daum'un açıklamasına göre Samsung, önünüzdeki yıl içerisinde piyasaya süreceği akıllı telefonlarında çift çekirdekli 2GHz işlemci kullanmayı planlıyormuş.

Çift çekirdek sayesinde 4GHz'lik işlemci gücüne sahip olacak bu yeni işlemcilerin Exynos markası altında piyasaya çıkması bekleniyor. Her ne kadar Samsung için tek çekirdekli 4GHz'lik işlemci üretmenin daha kolay olduğu söylense de Samsung, akıllı telefonlar için çift çekirdekli 2GHz işlemcilerin daha işlevsel olduğuna karar vermiş durumda.

Samsung'un şu sıralar en popüler cihazlarında kullandığı işlemci olan Hummingbird ise 1GHz'lik işlem gücü sunuyor. Yani Samsung önümüzdeki yıl piyasaya süreceği cihazlarında var olan kapasiteyi tam 4 katına çıkartmayı hedefliyor.

Samsung Galaxy S, Epic ve Galaxy Tab gibi cihazlarda kullandığı 1GHz işlemci gücü HTC tarafından HD2'nin yanı sıra tüm Windows Phone 7 modellerinde tercih ediliyor. iPhone 4'te de 1 GHz işlemci yer alırken, Motorola Atrix ve iPad 2 gibi cihazlar çift çekirdekli 1GHz işlemciye sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.