Facebook'un en önemli özelliklerinden biri kurumlara ve tanınmış kişilere özel sayfa oluşturma imkanı. Bu sayede kurum ve kişiler, hayranlarının internet üzerinde en çok vakit geçirdiği sitelerden birisinde onlarla doğrudan iletişim kurabiliyorlar.
Facebook sayfalarının yakaladığı büyük başarı, uzun zamandır gelirlerini arttırmak için yeni yöntemler üretmeye çalışan Twitter'ın da bir süredir dikkatini çekiyor. İddialara göre Twitter'dan Dick Costolo ve Adam Bain en popüler mikro-blog sitesine de Facebook sayfalarına benzer bir özellik kazandırmak için kolları sıvamış durumda.
Şu anda Twitter üzerinde firmalar adına oldukça sınırlı tanıtım imkanları bulunuyor. Firmalar herhangi bir kullanıcı gibi kendi kurumsal Twitter hesabını oluşturarak takipçilerine birinci elden bilgiler aktarabiliyor veya promosyonlarını duyurabiliyor. Facebook sayfaları ise farklı olarak firmalara pazarlama anlamında çok daha gelişmiş özellikler sunuyor. Twitter'ın hedefi de firmalara daha fazla seçenek sunarak, sosyal medyadaki varlıkları için Twitter'ın önemini daha da arttırmak.
Twitter şu aşamada bu konuyla ilgili yorum yapmamayı tercih ediyor ama söylentilere göre markalara özel oluşturulabilecek Twitter sayfaları tweet göndermekten daha fazlasını yapmaya olanak verecek. Firmalara yeni bir pazarlama kanalı açmaya hazırlanan Twitter'ın var olan yapısını bozmadan bunu nasıl yapacağı ise henüz bir soru işareti. Facebook yapısı gereği marka sayfalarında geniş özellikler sunabiliyor ama örneğin benzer bir çaba içerisinde olan Foursquare şu aşamada sadece Pages ile sayfaların hesaplarını daha kolay ulaşılabilir hale getirmekle yetinmişti. Twitter açısından bakıldığında sponsor hesaplar ile benzer bir imkan zaten sunuluyor.
Bugüne kadar yeni pazarlama imkanları sunmak ve gelir üretmek konularında yavaş kalmakla eleştirilen Twitter'ın Facebook benzeri bir sayfa yapısına kavuşması oldukça önemli bir adım olabilir. Fakat beraberinde dikkatle hesaplanması gereken riskleri de taşıyor. Twitter'ın gerçek zamanlı bilgi akışına olanak veren yapısının değişmesi bu sayfaların oluşturulması adına bir zorunluluk olduğu kesin fakat önemli olan değişimin oranı. Twitter'ı olduğu gibi seven kullanıcıları küstürmeden bu değişimin ne şekilde gerçekleşebileceği asıl düşünülmesi gereken konu.
Firmaların sabit bir Twitter ana sayfasına sahip olmaları ve sadece takipçilerine özel içerikler sunulması bir yöntem olabilir. Diğer bir yöntem olarak ise firma sayfaları için 140 karakter sınırının esnetilmesi düşünülebilir.
Ama belki de sorulması gereken en önemli soru: Twitter'da Facebook sayfalarının bir benzeri gerçekten tutar mı?