Online Dünyayı Bekleyen Yaz Saati Karmaşası

Online Dünyayı Bekleyen Yaz Saati Karmaşası

Yaz SaatiGüneş ışığından daha fazla yararlanmak adına yapılan yaz saati uygulamasına bu yıl 1 gün gecikeceğiz. İşte bu gecikmenin teknoloji temelli bir karmaşaya neden olup olmayacağı şimdilerde tartışma konusu.

Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED)'e göre otomatik sistem güncellemeleri nedeniyle 1 günlük gecikme bazı tehditler barındırıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan TÜTED, uygulamanın durdurulması konusunda çağrıda bulunurken, uygulamanın organizasyonlar açısından oldukça külfetli olabileceğini ve uluslararası iletişimde sorunlar oluşturabileceği öngörüyor.

Bu sene YGS sınavı nedeniyle 1 gün gecikeceğimiz uygulamanın özellikle otomatik sistem güncellemesi yapan telekom şirketlerini, uluslararası işlemlerde bulunan bankaları, taşımacılık ve havayolu şirketlerini, saat ücreti hesaplaması yapan üretim tesislerini ve kişisel işlerinde aksaklık yaşamak istemeyen bireyleri tehdit ettiği açıklanıyor.

Mali ve idari açıdan çıkabilecek sorunların karşılığını tam olarak kestiremesek de, bazı iPhone kullanıcılarının saat güncelleme problemi nedeniyle bireysel boyutta nasıl etkilendiğini çok net hatırlıyoruz. Eğer bir değişiklik olmazsa bu sene Pazar yerine 28 Mart Pazartesi saat 03.00‘ten itibaren saatler 1 saat ileri alınacak.

Uygulama kararının bir değişiklik gösterip göstermeyeceği bu hafta belli olacak ama özellikle yurtdışı ulaşım seferlerinde güncellemeler yapılıyor ve bu değişime hazırlanılıyor. Hem internet ortamında hem de gerçek hayatta bir zamanlama sorunu yaşamamak adına genel bir tedbir olması açısından Webrazzi okuyucularını uyaralım. :)

Güncelleme: Microsoft, Türkiye'de farklılık gösteren yaz saati uygulamasına dair bazı çözüm önerileri sıralamış. İlk öneri önemli bir durum olmaması halinde bir değişiklik yapılmaması yönünde ama çeşitli Windows ürünleri için bazı güncellemeler de bulunuyor.

Türkçe açıklamalara şuradan ulaşabilirsiniz: http://bit.ly/yaz-saati

Kaynak: Blue Numbers

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.